Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Řeka
rok natočení:1933
film: Řeka / Řeka (1933)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
75 min.
přidal
admin
film přidaný
10.07.2016, 13:36:36

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Poetický
info zde :
Drama
Drama
info zde :
Dobrodružný
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Starosta Sychra v mládí rád pytlačil a nyní se obává, že jeho syn Pavel zdědil tuto vášeň po něm. Také proto ho chce poslat do města na studia. Pavel je však slušný chlapec. Přátelí se se svou spolužačkou Pepičkou, dcerou chudého chalupníka. V tůni u řeky plaší ryby stará štika a ředitel blízkého hotelu vypíše odměnu pro toho, kdo ji chytí. Ryba se chytí na Pavlovu návnadu, ale úporně bojuje o svůj život. Při zápasu s ní uplavou Pavlovi šaty a chlapec sám se dostane do proudu, který ho strhne s sebou. Zlomyslný pytlák řekne Pepičce, že se Pavel asi utopil, protože jeho šaty našli voraři. Dívka utíká s nářkem do vsi a všichni vesničané začnou po chlapci pátrat. Ten zatím šastně vytáhl štiku a odnesl ji do hotelu. Za získanou odměnu koupil Pepičce svetr a boty, aby nemusela chodit bosa, a dárek jí tajně položil na postel. Unaven pak usne mezi kolejemi, kde ho najde tulák a odnese spícího domů. Zoufalí rodiče, kteří uvěřili, že Pavel zahynul, se radují z nečekaného shledání.

================================================================

Village mayor Sychra enjoyed poaching as a lad and now he fears his young son Pavel has inherited this passion from him. So he decides to send him to town to study. Pavel is a good lad. He makes friends with fellow pupil Pepička, daughter of a poor cottager. The manager of a nearby hotel has announced a reward for the person who catches an old pike that is scaring fish away from a pool beside the river. The pike is caught on Pavel's bait but doggedly fights for his life. In the struggle Pavel's clothes get wet and then he falls into the stream and is swept away. A malicious poacher tells Pepička that Pavel has probably drowned because rafters found his clothes. The girl runs screaming into the village and all the villagers go out in search of Pavel. He however managed to catch the pike and has taken it to the hotel. With the cash reward he buys Pepička a sweater and shoes so she does not have to go barefoot and he secretly puts the presents on her bed. Exhausted, he falls asleep between the tracks. A vagrant finds him and takes the sleeping boy home to his distraught parents who are overjoyed to find him alive.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
pytlák

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
host v hotelu#1
četník#1
učitel#1
hráč karet#1
host v hotelu#2
vesničan#1



Film je v jazycích..
Čeština (1933)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1933)
Formát obrazu
CDS 35mm (1933)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1946
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 354 krát
vygenerovano za: 0.196 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)