Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Perníková chaloupka
rok natočení:1933
film: Perníková chaloupka / Perníková chaloupka (1933)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
06.08.2015, 21:10:31

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Pohádka
info zde :
fantasy
Fantasie
info zde :
Family
Rodinný
info zde :

Obsah filmu:

I děti v přetechnizované civilizaci potřebují pohádkové příběhy a paní Pohádka je zve do svého světa. Drvoštěp jde se svými dětmi, Jeníčkem a Mařenkou, do lesa. Zatímco otec pracuje, děti sbírají jahody. Zabloudí však hluboko do lesa a ztratí cestu zpátky. Po zlověstné noci se ocitnou před chaloupkou z medových perníčků. Při olupování perníku je přistihne ježibaba: hubeného Jeníčka zavře do klece, aby si ho vykrmila, a z baculaté Mařenky si udělá pomocnici. Nad oběma dětmi však bdí dobrotiví andělé, zjevují se jim ve snu a vzbuzují naději na záchranu. Když se ježibaba rozhodne děti upéci, Mařenka s Jeníčkem ji obratně strčí do pece místo sebe. Pec exploduje a ze zrůdných babic, které se dosud točily kolem čarodějnice, se stanou děti. Mařenka jim vrátí jejich srdíčka, zakletá ježibabou v perníčcích. Všichni radostně tančí na palouku před chaloupkou, když se objeví zoufalí rodiče, kteří Jeníčka a Mařenku po celou dobu hledali.

================================================================

Even children from a civilisation conquered by technology need fairy stories and Mrs Fairytale invites them into her world. A woodcutter goes into the forest with his children, Jeníček and Mařenka. While their father is working the children pick strawberries. However, they wander so deep into the forest that they lose their way back. After a sinister night the children find themselves in front of a cottage made of honey gingerbread. An old hag catches them picking bits of gingerbread off her house. She locks the thin Jeníček in a cage to feed him up and she makes the chubby Mařenka work for her in the kitchen. The children are visited by benign angels in their sleep, however, who give them hope that they will be saved. When the old hag decides to bake them in the oven, Mařenka and Jeníček push her in there instead. The oven explodes and the ugly little old crones who had been dancing attendance on the witch, are transformed into children. Mařenka gives them back their little hearts, enchanted in the gingerbread by the old hag. All are dancing for joy in the field in front of the gingerbread house when, suddenly, Jeníček and Mařenka's grief-stricken parents appear from the forest, overjoyed at having found them at last.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Námět
Kameraman
Scénarista
Zvukař

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
tatínek



Film je v jazycích..
Čeština (1933)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1933)
Formát obrazu
CDS 35mm (1933)

Název
Režie
Přečteno: 278 krát
vygenerovano za: 1.444 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)