Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Mámino srdce
rok natočení:1933
film: Mámino srdce / Mámino srdce (1933)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
04.07.2015, 08:57:53

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Hana Klimešová prožívá šastné dny se svým milým, medikem Karlem Malým. Karlův dopis na rozloučenou ji proto zasáhne jako blesk z čistého nebe. Hana je v bezvýchodné situaci, protože čeká s Karlem dítě. Rozhodne se odejít od rodičů a vychovávat dítě na venkově. Malý Karlík dobře prospívá a dělá matce radost. Jednoho dne si hraje v loïce na řece. Nešastnou náhodou se loïka uvolní a strhne ji proud i s Karlíkem. Hana po chlapci marně pátrá. Karlík se zatím dostal do rodiny hrubého opilce, odkud se mu podařilo utéci k cirkusu. Tam žije jako chráněnec dobrosrdečného starého klauna, zatímco jeho matka, zmučená žalem, hledá poslední útočiště ve vlnách řeky. Je však zachráněna a v nemocnici se setkává s Karlem, který je již lékařem. Hana Karlovi odpustí. Jejich štěstí je završeno ve chvíli, kdy společně najdou malého Karlíka. Starý klaun zpívá písničku, v níž vzpomíná "své staré, dobré mámy a zlatého jejího srdce..." (Podle dobového popisku)
================================================================

Hana Klimešová is happy in her relationship with her dear medical student, Karel Malý. Karel's farewell letter to her therefore comes as a great blow. Hana finds herself in a hopeless situation since she is expecting Karel's child. She decides to leave her parent's home and bring up the child in the country. Little Karlík prospers and brings much joy to his mother. When he is playing by the river one day, his little boat is carried off by the current. Hana searches in vain for her little boy. Karlík meanwhile finds himself in the family of a coarse drunkard from where he manages to escape to the circus. There he lives as the ward of a kind, old clown while his mother, tortured by grief, seeks a last refuge in the beckoning current of the river. Her life is saved, however, and now, five years on, she meets Karel again, who has become a doctor. Hana finds it within her self to forgive him and their happiness is complete when together they find little Karlík. The old clown sings the song in which he remembers his "fine old mother with her golden heart...". (According to promotional material issued at the time the film was made)
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman
Výroba

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
klaun



Film je v jazycích..
Čeština (1933)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1933)
Formát obrazu
CDS 35mm (1933)

Název
Režie
Přečteno: 306 krát
vygenerovano za: 0.1227 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)