Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Na sluneční straně
rok natočení:1933
film: Na sluneční straně / Na sluneční straně (1933)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
77 min.
přidal
geron
film přidaný
29.03.2012, 14:45:06

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Pro Josefa Rezka není žádný obchod špinavý, jen když mu vynese peníze. Manželka, ve snaze udržet si jeho lásku, zanedbává dceru Babulu. Rezek pořádá pro své vlivné přátele večeři, pozve také přítelkyni Willi, která jako agentka pojišovny uzavřela pojistku pro Babulu. Dívenka si hraje se svým kamarádem Honzou, synem posluhovačky Kolbenové, když večeři přeruší exekutoři. Willi ztropí skandál a zničená paní Rezková uvidí svého muže v pravém světle. Vzteklý Rezek vyhodí Honzu s tím, že k nim už jeho matka nemá chodit posluhovat. Honza chce matce pomoci a tak spolu s Babulou vyjde do ulic: chlapec hraje na harmoniku, děvče zpívá. Oba mají úspěch. Chytí je však strážník, který Babulu odvede k rodičům a Honzu pošle do dětského domova. Nešastná Rezková se pokusí o sebevraždu a tak se Babula rovněž ocitne v domově. Dětem je spolu v domě "Na sluneční straně" lépe, avšak Babule se stýská. Rozhodnou se rodiče alespoň navštívit, ale paní Rezková je sama posílá zpět v přesvědčení, že v domově je o ně lépe postaráno.
================================================================

For Josef Rezek, no deal is dirty, so long as it brings him some money. His wife, in an attempt to keep his love, neglects her daughter Babula. Rezek gives a dinner for his influential friends and also invites his female friend Willi who, as his insurance agent, arranges a policy for Babula. The girl is playing with her friend Honza, the son of the daily help Kolbenová, when the dinner is interrupted by distrainers. Willi causes a scandal and the distraught Mrs Rezková sees her husband in his true light. Enraged, Rezek throws Honza out of the house saying that his mother will never be allowed back in the house to work for them. Honza tries to help his mother by taking Babula out to earn money on the streets: the boy plays the accordion and the girl sings. Both are successful. However, they are caught by a policeman who takes Babula back to her parents and sends Honza to a children's home. Mrs Rezková, unhappy at the turn of events, tries to take her own life and, consequently, Babula also finds herself in the children's home. The children are better off in the home, known as "On the Sunny Side", but Babula becomes homesick. They decide at least to visit their parents but Mrs Rezková sends them back herself convinced that they will be better looked after in the home.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman
Hudba

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
ing.Josef Rezek
Seidl

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
předsedkyně výboru Dětského domova
strážník#1
číšník v automatu#1



Film je v jazycích..
Čeština (1933)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1933)
Formát obrazu
CDS 35mm (1933)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1933
Distributor
Československo
Kino

1933
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 710 krát
vygenerovano za: 0.2269 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)