Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Sedmá velmoc
rok natočení:1933
film: Sedmá velmoc / Sedmá velmoc (1933)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
86 min.
přidal
admin
film přidaný
10.07.2016, 17:51:35

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Tři mladíci - Hronek, Dolan a Horský - se stanou majiteli deníku Neodvislost. Dolan si v inzertní rubrice všimne zvláštního inzerátu. Rozluští jeho smysl a tak zjistí, že na česko-německé hranici se připravuje schůzka špionů. Mladíci se vydají na určené místo a najdou zde zavražděnou dívku. Do vyšetřování se zapojí reportérka Helena z konkurenčního listu a německý komisař Sander. Sander podezírá z vraždy jistého Pavla Krále. Helena se nechá Sanderem přesvědčit a vyláká Krále na německou stranu. Dolan však mezitím zjistí, že Sander je špion a v poslední chvíli se jim podaří Krále zachránit. Král, který se ve skutečnosti jmenuje Rydvan, získal pro československou rozvědku v Německu informace o skladištích zbraní. Informace ukryl do lyží. Sander se o úkrytu dozví, dokumenty vyzvedne a zlikviduje tak, že je sní. Rydvan si naštěstí rozmístění skladiš pamatuje. Šéf československé kontrašpionáže chce vydat rozkaz k jejich zničení. Nakonec si však uvědomí, že by tím rozpoutal válku a od svého záměru upustí.


================================================================

Three young men - Hronek, Dolan and Horský - take over ownership of the daily newspaper Independence. In the advertising column Dolan notices a peculiar notice. He eventually decodes it and discovers there is going to be a meeting of spies at the Czech-German border. The young men set off for the appointed place and find a murdered girl there. A reporter called Helena from a rival newspaper joins in the investigation, as does the German commissar Sander. Sander suspects a certain Pavel Král of the murder. He persuades Helena to lure Král over the German border. Dolan finds out in the meantime, however, that Sander is a spy, and he manages to save Král in the nick of time. Král, whose real name is Rydvan, has got information on weapons stockpiles in Germany for Czechoslovak intelligence. He has hidden the information in skies. Sander finds out where the information is hidden, takes the documents and swallows them. Fortunately Rydvan remembers the location of the stockpiles. The head of Czechoslovak intelligence wants to give orders for the destruction of the stockpiles but finally realises this would lead to war and abandons his plan.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Scénarista
Námět
Kameraman
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
strážmistr pohraniční stráže

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
továrník Hraboš
šéf české kontrašpionáže



Film je v jazycích..
Čeština (1933)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1933)
Formát obrazu
CDS 35mm (1933)

Název
Režie
Přečteno: 254 krát
vygenerovano za: 0.7607 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)