Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) U snědeného krámu
rok natočení:1933
film: U snědeného krámu / U snědeného krámu (1933)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
97 min.
přidal
geron
film přidaný
28.02.2012, 13:53:29

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Komedie
info zde :
Historický
info zde :
Psychologický
info zde :

Obsah filmu:

Martinu Žemlovi se podaří po letech těžké dřiny otevřít vlastní kupecký obchod. Sousedka, vdova Šustrová, vmanévruje laskavého a mírného Žemlu do sňatku se svou dcerou Pavlínou. Té není kupec dost dobrý a hned o svatební noci mu sdělí, že ho nemá ráda, a pošle ho spát do pokojíku za krámem. Žemlu často navštěvuje v obchodě vysloužilý rytmistr Kyllian, který zneužívá obchodníkovy dobroty a pije a jí u něho na dluh. Žemla je hluboce raněn zjevnou zištností obou žen. Navíc musí snášet, že obě naprosto bezuzdně krám vyjídají. Když vdova onemocní, Pavlína ji chodí do nemocnice údajně navštěvovat. Místo toho se schází s mladým důstojníkem. Po návratu Šustrové z nemocnice láká Pavlína Žemlu do své ložnice, ale ten ji odmítne. Od její matky se náhodou dozví, že Pavlína je těhotná, a pochopí zradu své ženy. Vidí svůj neštastný život i prázdný a vyjedený krám a otráví se hlavičkami ze sirek. Když ráno přijdou policisté, najdou ho již mrtvého. Rytmistr Kyllian využije zmatku a zničí tabulku, na které jsou vypsány jeho dluhy.

================================================================

After years of grind Martin Žemla finally manages to open his own grocer's shop. His neighbour, Šustrová the widow, manoeuvres the kind and gentle Žemla into marrying her daughter Pavlína. But she feels a mere grocer is not good enough for her and tells him on their wedding night that she does not like him and makes him sleep in the backroom of the grocer's shop. Retired horse master Kyllian often comes into Žemla's shop. He abuses Žemla's hospitality and drinks and eats there on tab. Žemla is upset by the flagrant selfishness of the two women. He also has to tolerate them devouring all his groceries. When the widow falls ill Pavlína allegedly goes to visit her at the hospital, but in fact she meets a young officer. Then Šusterová comes out of hospital. Pavlína tries to coax Žemla into her bedroom but he refuses. He finds out by chance from her mother that Pavlína is pregnant. He realises his wife has been unfaithful. He surveys his miserable life and his empty shop and poisons himself by eating match heads. The police come the next day and find him dead. Kyllian profits from the confusion and erases the tab on which his debts are recorded.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
hudba k písni
Scénarista
Střih
text písně

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
mládenec na svatbě#1

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Kateřina Šustrová
soused#1



Film je v jazycích..
Čeština (1933)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1933)
Formát obrazu
CDS 35mm (1933)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1933
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 1152 krát
vygenerovano za: 0.1157 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)