Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (org./cz) Das Glück von Grinzing / V tom domečku pod Emauzy
rok natočení:1933
film: Das Glück von Grinzing / V tom domečku pod Emauzy (1933)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
30.07.2016, 10:46:54

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Hudební
info zde :

Obsah filmu:

V hospůdce Pod Emauzy obsluhuje hezká Apolenka. Dívka považuje hostinského Dudka za svého otce a netuší, že je jeho schovankou. Pravidelně za ní jezdí její milý, postilion Jan Martin. Hraběnka Lubecká stůně. Její bratr jí ve strachu o dědictví oznámí, že má levobočka, dceru, kterou vychovává šenkýř Pod Emauzy. Hraběnka žádá bratra, aby dívku přivedl. Chce jí dát řádné vychování. Apolenka, která nevěděla o svém vznešeném původu, se musí přestěhovat na zámek. Nechce se však provdat za bohatého ženicha, kterého jí hrabě našel. Domluví se proto s Janem, že přijde na zámecký večírek a požádá o její ruku. Cestou se Janovi zlomí kolo u vozu a na zámek nedojede. Zhrzená Apolenka jeho pozdější omluvu ani nevyslechne. Když se pak shodou okolností o nehodě dozví, spěchá za Janem s omluvou. Jan je ale uražený a dívku odmítne. Nedorozumění urovná stará hraběnka, která vidí, jak je novopečená komtesa nešastná. Dá Apolence odstupné a vyprovodí ji k vozu, kde již čeká Jan. Milenci se pak společně vracejí domů.

================================================================

Apolenka, daughter of the landlord, serves in the little pub called Pod Emauzy. Her sweetheart, the postillion Jan Martin, often goes there to see her. Countess Lubecká is ill in bed. Her brother in fear of his inheritance tells her he has an illegitimate child, a girl, who is being raised by the landlord at Pod Emauzy. The countess asks her brother to bring the girl to her, since she wants her to be brought up correctly. Apolenka, who knows nothing of her noble origins, comes to live in the castle. But she does not want to marry the rich man the count has selected as her bridegroom, and so she asks Jan to come to a soirée arranged at the castle and to ask for her hand in marriage. On the way, however, a wheel breaks on Jan's carriage and he does not make it to the castle. Apolenka is offended and refuses even to hear his belated apology. But when she finds out about the accident she rushes to Jan to apologise. Jan, himself offended, spurns the girl. Lubecká, the old countess, sees how unhappy the new countess is and sets everything aright. She accompanies Apolenka to Jan's waiting carriage, and the lovers return home.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Scénarista


Film je v jazycích..
Němčina (1933)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1933)
Formát obrazu
CDS 35mm (1933)

Název
Režie
Přečteno: 328 krát
vygenerovano za: 0.1924 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)