Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Strýček z Ameriky
rok natočení:1933
film: Strýček z Ameriky / Strýček z Ameriky (1933)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
87 min.
přidal
geron
film přidaný
28.02.2012, 14:08:40

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Statkářka Kuličková žije společně se svými dětmi a potýká se s finančními problémy, protože její syn Toník dělá dluhy. Jedinou naději vidí Kuličková ve sňatku dcery Katušky s Jiřím, jehož strýc je milionářem v Americe. Chystají se velké zásnuby, které stojí další spoustu peněz. Kuličkovi však očekávají od strýčka velké věno a tak si nedělají starosti. Strýc, který přijíždí z Ameriky, se prozíravě rozhodne předstírat, že je hluchoněmý, aby poznal dobře své budoucí příbuzné. Jiřímu se tento trik příliš nelíbí, ale strýc trvá na svém. Katuščina sestřenice Růžena by ráda pro sebe získala bohatého strýčka a začne se o něho dojemně starat. Brzy ho však začne podezírat, že hluchotu předstírá, a svěří se s tím rodině. Aby poznal pravdu, vystřelí Toník nečekaně z revolveru a strýc úlekem promluví. Je proto nucen tvrdit, že leknutí mu zázračně vrátilo sluch i řeč. Strýc už ví, že členové rodiny jsou chamtiví a vypočítaví. Aby o tom přesvědčil i Jiřího, pošle strýc telegram o údajném bankrotu svého podniku. Tato zpráva zkoušku rodiny zakončí. Jiří oceňuje moudrost strýčka, kterému se podařilo ochránit synovce před neuváženým sňatkem.


================================================================

The landowner Kuličková lives with her two children and runs into financial difficulties because her son Toník gets into debt. She sees her only hope in marrying her daughter Katuška to Jiří, whose uncle is a millionaire in America. They prepare a big wedding, which swallows up even more money, but they do not worry because they are expecting a generous marriage portion from the uncle. The uncle, coming from America, decides to play deaf and dumb so he can better get to know his future relatives. Jiří does not like the ruse, but the uncle insists. Katuška's cousin Růžena would like to get the rich uncle for herself and starts caring for him in a touching way. But she soons begins to suspect he is only pretending to be deaf and tells her family. To find out the truth Toník suddenly fires a revolver and the shocked uncle starts speaking. He is then forced to claim that the gunshot miraculously restored his hearing and power of speech. But he has already found out the relatives are avaricious and calculating. To convince Jiří of this, the uncle sends a telegramme alleging his company has gone bankrupt. With this, the test of the family ends. Jiří praises the wisdom of his uncle who managed to save him from an ill-considered marriage.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Scénarista
Scénarista
Architekt

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hluchoněmý pan Noha
statkářka Kuličková
Toník
host v baru#1



Film je v jazycích..
Čeština (1933)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1933)
Formát obrazu
CDS 35mm (1933)

Název
Režie
Přečteno: 760 krát
vygenerovano za: 0.4218 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)