Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Její lékař
rok natočení:1933
film: Její lékař / Její lékař (1933)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
110 min.
přidal
geron
film přidaný
13.03.2012, 14:54:53

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Úspěšný a bohatý malíř Hodura miluje dceru velkostatkáře Vlastu Janatovou. Milenci mají strach z dívčiny matky. Ta prožila v mládí nešastnou lásku s malířem a od té doby nemá výtvarníky ráda. Janatová chce Vlastu provdat za souseda Kudláčka, jehož vášní jsou sportovní automobily. Vlastina přítelkyně a spolužačka z konzervatoře Jarmila se rozhodne Vlastě pomoci. Při návštěvě u Janatových představí Jarmila Hoduru jako lékaře a svého manžela. Lež plodí lež a dochází k řadě záměn a komických situací. Hodura v roli lékaře předstírá před Vlastinou matkou, že měl pacienta malíře, který mu vyprávěl historii své dávné lásky, na niž nemohl zapomenout. Janatová uvěří, že mluví o jejím bývalém milenci, a rázem změní svůj názor na malíře. Nakonec si Hoduru natolik oblíbila, že se nezlobí, ani když se prozradí jeho a Jarmilin podvod. Souhlasí s jeho sňatkem s Vlastou. Jarmila se zasnoubí s letcem, který se na statku Janatových zotavoval po havárii letadla. Jen nešastnému Kudláčkovi místo nevěsty zůstane pouze auto a pes.
================================================================

Successful and rich painter Hodura is in love with Vlasta Janatová, the daughter of the owner of a large estate. The lovers fear the girl's mother, who experienced an unhappy love affair in her youth with a painter, and from that time on she has disliked artists. Mrs. Janatová would like Vlasta to marry the neighbour Kudláček, whose passion is sports cars. Vlasta's girlfriend and schoolmate from the conservatory, Jarmila, thinks up a stratagem. During a visit to the Janata's Jarmila introduces Hodura as a doctor and her husband. Lie begets lie and there occurs a series of confusions and comical situations. Hodura in the role of the doctor pretends in front of Vlasta's mother to have had a patient who was a painter and who recounted to him the story of a love of his which he could not forget. Mrs. Janatová believes that he is speaking of her former lover and at once she changes her opinion of the painter. Vlasta's mother grows so fond of Hodura that she is not even angry when his and Vlasta's hoax is revealed. She consents to his marrying her daughter. Jarmila becomes engaged to an aviator who is recuperating at the Janata's estate after crashing his plane. Instead of a bride only a car and a dog is left for the hapless Kudláček.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Janatova žena Antonie
žurnalista Jan Evangelista Pánek
velkostatkář Kudláček

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
komerční rada Rybák
šafář u Janatů Šimbera



Film je v jazycích..
Čeština (1933)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1933)
Formát obrazu
CDS 35mm (1933)

Název
Režie
Přečteno: 598 krát
vygenerovano za: 0.0925 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)