Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Jindra, hraběnka Ostrovínová
rok natočení:1933
film: Jindra, hraběnka Ostrovínová / Jindra, hraběnka Ostrovínová (1933)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
84 min.
přidal
admin
film přidaný
06.06.2015, 17:03:02

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Po letech, strávených ve Vídni, se vrací Jindra Jarýnová se sestřenicí Amálkou na statek svého otce. Ten jí představí učitele svých synků, vlastence Lípu. Jindře se učitel líbí, ale nedá mu to najevo, protože zjistí, že ho miluje Amálka. Jednoho dne na statku vypukne požár, který pomáhá Lípa hasit. Amálka se mu vyzná ze své lásky, avšak Lípa ji odmítne s tím, že miluje jinou. Finanční situace statkáře se vinou požáru stále zhoršuje a Jindra požádá hraběte Ostrovína o pomoc. Ten pomoc přislíbí, ale žádá, aby se za něho provdala. Při honu Jindra nešastnou náhodou postřelí Lípu. Obětavě se o něho stará a oba zjistí, že se milují. Jindra se přesto provdá za hraběte, aby zachránila otce. Po třech letech nešastného manželství porodí syna a zemře. Jejím posledním přáním je, aby hrabě svěřil dítě do výchovy Lípovi. Lípa se dítěte s láskou ujme.
================================================================

After years spent in Vienna Jindra returns with her cousin Amálka to her father's estate. He introduces her to the patriot Lípa, the tutor of his sons. Jindra likes the tutor but does not show him her feelings because she discovers that Amálka is in love with him. One day a fire breaks out on the estate and Lípa helps to put it out. Amálka confesses her love to him, yet Lípa spurns it with the fact that he loves another. The financial situation of the estate continually worsens owing to the fire and Jindra asks Count Ostrovín for assistance. He promises to help but requests that she marry him. By an unfortunate accident Jindra wounds Lípa during a hunt. She devotedly cares for him, and both discover that they love one another. Nevertheless Jindra marries the count to save her father. After three years of an unhappy marriage she gives birth to a son and dies. Her last wish is that the count entrust the child's upbringing to Lípa, who takes on the child with love.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman
hudba k písni
Scénarista
Architekt
text písně
zpívá

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
učitel dr. Vojtěch Lípa

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
zahradník u Jarýnů
účastník slavnosti
Jarýnová
muzikus Jahoda
šafář



Film je v jazycích..
Čeština (1933)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1933)
Formát obrazu
CDS 35mm (1933)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1934
Distributor
Československo
Kino

1933
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 408 krát
vygenerovano za: 0.5011 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)