Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Vražda v Ostrovní ulici
rok natočení:1933
film: Vražda v Ostrovní ulici / Vražda v Ostrovní ulici (1933)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
75 min.
přidal
geron
film přidaný
29.03.2012, 14:39:55

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Crime
Kriminální
info zde :
Drama
Drama
info zde :
crime
Detektivní
info zde :

Obsah filmu:

Soukromník Zachar najde svoji ženu zavražděnou. Policie zjistí v jeho výpovědi nesrovnalosti. Všechno ukazuje na Zacharovu vinu, jen detektiv Klubíčko má své pochybnosti. První stopa ho zavede do rodiny vysokého úředníka, jehož syn Vláïa, aby zaplatil své dluhy, zastavil u Zacharové rodinný prsten a byl u ní v den vraždy. Také Zacharův přítel Friedmann se hlásí jako svědek, ale výslechy nepřinášejí přesvědčivé výsledky. Klubíčko zjistí, že jakýsi muž chtěl podplatit policejního úředníka, aby mu dal nahlédnout do korespondence, která byla zajištěna u Zacharové. Toto odhalení ho přivede k bývalé Friedmannově ženě, která přizná, že chtěla získat dopis, jímž ji zavražděná vydírala. Paní Friedmannová byla rozvedena z viny svého muže a kdyby její bývalý muž získal tento dopis, mohl by jej zneužít proti ní. Klubíčko je přesvědčen o její nevině a když zjistí, že dopis v korespondenci není, soustředí se na Friedmanna, který chce z Prahy zmizet. Objeví, že dopis má Friedmann. Provede rekonstrukci zločinu a usvědčí ho z vraždy.

================================================================

The private businessman Zachar finds his wife murdered. The police discover that his testimony is inconsistent. Everything points to Zachar's guilt, only detective Klubíčko has his doubts. The trail leads to the family of a high official whose son Vláïa pawned a family ring at Zachar's to pay off his debts and was at Mrs. Zachar's the day of the murder. Also, Zachar's friend Friedmann presents himself as a witness, but the interrogation does not produce convincing results. Klubíčko finds out that some man wanted to bribe a police official to allow him to examine the correspondence that was taken as evidence at Mrs. Zachar's. This trail leads to Friedmann's former wife, who admits that she wanted to obtain a letter with which the murdered woman had been blackmailing her. Mrs. Friedmann sued for divorce on grounds that her husband was at fault, and if her former husband got his hands on this letter he could use it against her. Klubíčko is convinced of her innocence and when he discovers that the letter is not in the correspondence, he turns his attention to Friedmann who wants to disappear from Prague. He discovers that Friedmann has the letter. Klubíčko succeeds in reconstructing the crime and proving Friedmann guilty of murder.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Autor
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vyšetřující komisař
detektiv

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
dělnice z tiskárny Boženka



Film je v jazycích..
Čeština (1933)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1933)
Formát obrazu
CDS 35mm (1933)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1933
Distributor
Československo
Kino

1933
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 638 krát
vygenerovano za: 0.0713 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)