Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (org./cz) Der Adjutant Seiner Hoheit / Pobočník Jeho Výsosti
rok natočení:1933
film: Der Adjutant Seiner Hoheit / Pobočník Jeho Výsosti (1933)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
80 min.
přidal
admin
film přidaný
07.09.2015, 22:54:14

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Nadporučík Patera čeká na potrestání za účast v souboji, ale překvapivě je jmenován pobočníkem prince Evžena. Ten má před svatbou s princeznou Annou Luisou a musí se rozejít se svojí milenkou Pepi. Chce se s ní ještě naposledy setkat, a protože je na princeznin rozkaz sledován policejním radou Guthem, pošle novému pobočníkovi písemný rozkaz přivést Pepi do Belvedéru a tam ji bavit do princova příchodu. Patera omylem přivede jiné děvče. Princ nezná ani Pateru, ani dívku, a sedne si proto jinam. Patera všechny hostí, opije se na princův účet a když se ho nedočká, pokusí se bez placení utéct v ženském přestrojení. Je chycen a za trest převelen do vzdálené garnizony v Mňuku. Ještě před odjezdem umožní sympatickému důstojníkovi, ve kterém nepoznal prince Evžena, setkání s Pepi. Po půl roce dostává Patera dovolenou a žádá o možnost vrátit se ke svému pluku. Mstivý podplukovník Kinzl ho odmítne, ale nakonec je to právě on, kdo na princův rozkaz odjíždí do Mňuku. Patera zůstává a je povýšen.
================================================================

First lieutenant Patera is awaiting punishment for his part in a duel, however, to his surprise, he is instead appointed adjutant to Prince Evžen. The latter is to be married to Princess Anna Luisa so he says farewell to his lover Pepi. He wants to see her one last time but, since the princess is having him followed by the policeman Guth, he sends his new aide a written command to bring Pepi to the Belvedere and to amuse her until his arrival. By mistake Patera brings the wrong girl. The prince knows neither his new adjutant nor the strange girl, so he sits somewhere else. Patera meanwhile buys everyone drinks, gets drunk at the prince's expense and, having given up waiting for him, tries to run off in women's clothes. He is caught and as punishment is transferred to a remote garrison in Mňuk. Before he leaves, however, he helps a friendly officer, in whom he has not recognised Prince Evžen, to meet up with Pepi. Six months later Patera is given leave and he asks to be returned to his regiment. The vengeful lieutenant-colonel Kinzl refuses his request but, in the end, it is he who, at the prince's command, has to go off to Mňuk. Patera is allowed to remain and is promoted.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman
Hudba
Scénarista
hudba k písni

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
císař František Josef I.

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
fotograf



Film je v jazycích..
Němčina (1933)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1933)
Formát obrazu
1.37 : 1 (1933)
CDS 35mm (1933)

Název
Režie
Přečteno: 366 krát
vygenerovano za: 0.0313 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)