Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Unnatural Selection /Nepøirozený výbìr
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 122.dl Nepøirozený výbìr
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2003.01.10 - Pátek
esk premira:
2003.07.04 - Pátek
ada:
6
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
122
Dl v serii
12
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
612
Kd epizody:
SG-612
Pidno dne:
13.04.2009, 18:14:12
Zmna dne3:
13.04.2009, 18:14:12
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Pokraèování epizody Prometheus v bodì, kdy èlenové SG-1 získali zpìt kontrolu nad lodí, ale nevìdìli, kde se právì nacházejí, dokud nepøiletìla Thorova loï. Thor èlenùm týmu vypráví o boji Asgardù s replikátory a o tom, že prohrávají. Vymysleli však plán. S pomocí pøíkazového kódu pøevzatého z androidky Reese (viz epizoda 5.19 Menace) nalákali replikátory do jednoho místa, kde hodlali spustit zaøízení na dilataci èasu. Potøebují však pomoc SG-1. Thor to vysvìtluje tak, že pozemské loï je primitivnìjší než asgardská a pro replikátory je tedy nezajímavá, což by èlenùm týmu mìlo umožnit snadný prùnik až na místo - planetu Halla [Hala], kde je zaøízení umístìno. Asgardùm totiž vše nevyšlo tak, jak to naplánovali, a zaøízení se v plánovaný okamžik nespustilo. Proto Thor žádá èleny SG-1, aby se vydali na planetu a zaøízení spustili. Jack váhá s vydáním se na takovou šílenou misi. Thor dále argumentuje tím, že Asgardi válku s replikátory prohrávají na plné èáøe. Jejich galaxie brzy padne a potom pøijdou na øadu pozemšané. Nikdo replikátory nezastaví. Trochu Jacka pobídne v rozhodování a bere Promethea na orbitu Zemì, odkud transportuje na palubu zbranì, zásoby a vše potøebné pøímo z SGC a transportuje naopak do SGC pasažéry (únosce lodi). Než Jack staèí souhlasit, Thor zadává nový kurz k planetì Halla. Nechává však otevøenou dálkovovu komunikaci a Jack tak mùže v podobì holoprojekce komunikovat s SGC a dohodnout potøebné náležitosti. Samozøejmì dostane souhlas, akorát je trochu zklamaný, že nemùže lodi dát jméno Enterprise. Sam už má pøipravený nový èasovaè postavený z pozemských materiálù, aby pro replikátory nebyl pøíliš lákavým soustem. Krátce nato koneènì dorazí poblíž místa urèení. Thor je nechává dál letìt na vlastní pohon s tím, že na SG-1 poèká.

Prometheus s SG-1 na palubì dorazí až k planetì Halle. Loï replikátorù je sice proskenuje, ale nic nenasvìdèuje tomu, že by je považovali za hrozbu. Pøistanou na povrchu v blízkosti menší budovy a Sam zjišuje, proè je povrch planety tak hladký - je celý tvoøen bloky replikátorù.


Rychle se pøesunou na místo, kde se nachází zaøízení, ale k aktivaci je tøeba trocha èasu. Na scénì se objevují humanoidní formy replikátorù, které nejsou zranitelné klasickými støelnými zbranìmi. Paralyzují èleny SG-1, vniknou jim do myslí a zaènou se probírat jejich vzpomínkami. Èlenové SG-1 se poté probírají o více než tøicet sedm hodin pozdìji na palubì Promethea s poøádnou bolestí hlavy. Situace je kritická, takže Teal’ca napadne zpùsobit výbuch reaktoru a tím znièit replikátory. Sam to jde hned ovìøit a pøipravit. Jack se dostane s Jonasem do ostré debaty ohlednì replikátorù. Rozhodnì odmítá Jonasùv návrh snažit se replikátorùm blíže porozumìt. Pak k vlastnímu pøekvapení potkává Sam, když hovoøí s jedním z replikátorù - s Pátým. Pátý jim vysvìtluje, že výbuch reaktoru by jenom dodal potøebnou energii blokùm replikátorù na povrchu. Èlenové SG-1 dostávají od replikátorù pøekvapivì pozvání na veèeøi. Sam podporuje Jonasùv návrh zkusit blíže replikátory poznat. Jack souhlasí, nebo nevidí jinou možnost.


Èlenové týmu se koneènì dozvídají nìco víc o svých protivních a nanotechnologii, která replikátory stvoøila do souèasné podoby. Vùdce replikátorù, První, dokázal proniknout porušeným neutrinovým obalem do zaøízení a využít ho k vlastním zámìrùm - obrátit jeho úèinky. Tak replikátorùm nic nestojí v cestì. Nic je nedokáže pøesvìdèit, aby zastavili své plány. První nakonec pøesvìdèí Pátého, aby prozkoumal mysl nìkterého èlena SG-1 a lépe pochopil, oè usilují. Sam se mu sama nabídne. Neobjeví se však ve svých vzpomínkách, ale v jeho. Pøesvìdèí Pátého, aby jim pomohl zastavit ostatní replikátory. O nìco pozdìji se èlenové SG-1 probouzí a Pátý jim pomùže spustit èasovaè po dohodì, že bude moci odejít s èleny týmu. Sam mu øekne, že nastaví èasovaè na pìt minut, ale Jack nenápadnì ukáže jenom tøi prsty. Poté už Jack a Sam utíkají k Prometheovi a Teal’c rychle startuje. Pátý èeká a pomalu se chystá k odchodu, když ho zastaví První. Øekne mu, že ho lidé oklamali. Pátý tomu nevìøí a jde se rychle pøesvìdèit. Ke spuštìní zbývají pouhé vteøiny. Pochopí, že byl podveden...


Èas na Halle se pro všechny replikátory zpomalí, zatímco Prometheus uniká z dosahu zaøízení. Thor jim gratuluje k úspìšnému dokonèení mise. Ne všichni èlenové SG-1 však mají z vítìzství radost. Jonas i Sam si velice dobøe uvìdomují, jak moc Pátého zneužili a využili jeho lidskosti proti nìmu. Jack je zkouší uchlácholit tím, že pøes to všechno udìlali správnou vìc. Hrozba replikátorù je tak doèasnì odložena.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
111. dl
´´Wood Martin´´
112. dl
´´Wood Martin´´
113. dl
´´DeLuise Peter´´
114. dl
´´Wood Martin´´
115. dl
´´DeLuise Peter´´
116. dl
´´Wood Martin´´
117. dl
´´DeLuise Peter´´
118. dl
´´Wood Martin´´
119. dl
´´DeLuise Peter´´
120. dl
´´Mikita Andy´´
121. dl
´´Woeste Peter F.´´
122. dl
´´Mikita Andy´´
123. dl
´´Woeste Peter F.´´
124. dl
´´DeLuise Peter´´
125. dl
´´Gereghty William´´
126. dl
´´DeLuise Peter´´
127. dl
´´Gereghty William´´
128. dl
´´Mikita Andy´´
129. dl
´´Wood Martin´´
130. dl
´´DeLuise Peter´´
131. dl
´´Waring William´´
132. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 140 krt
vygenerovano za: 0.137254 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)