Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Smoke AndMirrors /Kouøová clona
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 124.dl Kouøová clona
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2003.01.24 - Pátek
esk premira:
2003.07.08 - Úterý
ada:
6
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
124
Dl v serii
14
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
614
Kd epizody:
SG-614
Pidno dne:
13.04.2009, 18:42:43
Zmna dne3:
13.04.2009, 18:42:43
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Díl zaèíná atentátem na senátora Kinseyho bìhem jeho volební kampanì na prezidenta Spojených státù. Atentátník si balí zbraò, opouští hotel zadními dveømi a kupodivu vypadá úplnì jako Jack O’Neill (všichni ale víme, že on to být nemùže). V nastalé panice mizí ze scény.

V televizních zprávách je atentát na Kinseyho okamžitì vysílán a nìkolik dní je pøetøásán médii. V SGC jej všichni sledují kromì Jacka, který právì pøijíždí ze svého oblíbeného rybaøení na chatì. Je dost pøekvapený, když ho informují o profesionálním zabijákovi, po nìmž nejsou ani stopy. Pøichází generál Hammond a s vážnou tváøí ho informuje o tom, že bude eskortován do vìznice v Petersonu a poté do Washingtonu pro vraždu senátora Kinseyho. Nikdo tomu nechce vìøit a Jack má tendenci se vzepøít, jenže generál ho pøesvìdèuje, aby radìji šel dobrovolnì. Do SGC pøijíždí major Davis a ukazuje jim záznam bezpeènostní kamery hotelu, odkud padl výstøel – dùvod, jenž vedl k tomu, aby byl Jack zatèen pro vraždu. Dalším dùkazem byla zbraò schovaná na dnì jezera poblíž Jackovy chaty. Zmiòuje ještì i døívìjší O'Neillovy spory se senátorem. Ani tyto dùkazy zbytek SG-1 nepøesvìdèí o tom, že je Jack vrah.

Generál sice nemùže pøímo nic udìlat, ale ponechává SG-1 volnou ruku pøi hledání dùkazù plukovníkovy neviny. Jonas s Teal’cem navštíví Jacka ve vìzení. Ten jim však opakuje, že byl na chatì v Minnesotì a úplnì sám. V SGC Sam potvrzuje, že nahrávka z hotelu je pravá. Tealc’c nadnese možnost kopírovacích technologií (viz epizoda Foothold). Jonas samozøejmì nechápe, o co jde, takže ho generál Hammond trochu neochotnì zasvìtí do situace, o níž neexistuje žádný oficiální záznam. Na Jonasùv popud se Sam vydává do Oblasti 51 zkontrolovat, zda tam imitaèní zaøízení skuteènì jsou. Najde všechny, ale nìco s nimi není v poøádku. Ukazuje to s Jonasem Jackovi ve vìzení, ale on nesdílí jeho optimismus, že ho podobný dùkaz mùže oèistit, protože, jak dodává Sam, jde o tajnou informaci.

V SGC Sam dál objasòuje Jonasovi funkci imitaèního zaøízení i skuteènosti, že ten, kdo ho používá, má k dispozici jenom omezený poèet osob, které mùže použít ke kopírování. Ani jeden z nich mezi nì nepatøí. Pøipraví pro nì seznam lidí, kteøí s danou technologií v Oblasti 51 pøišli do styku. Sama vyráží do Washingtonu. Pøímo do centrály NID, kde ji už oèekává agent Malcolm Barrett. Jonas s Tealc’em bìhem pátrání v záznamech objevují první možný cíl. Sam zatím opatrnì naznaèuje ve Washingtonu možnou spolupráci NID na promyšlené vraždì senátora Kinseyho. Zkouší Barretta pøesvìdèit, ale ten zùstává nepøístupný. Nakonec na papír napíše krátký vzkaz na setkání v parku o tøetí. Tam Carterové vysvìtlí, že jeho kanceláø je odposlouchávána a tudíž nemohl mluvit otevøenì. Informuje ji o stínové organizaci v NID, která operuje mimo rámec zákona, a on je chce odhalit a znièit. Dále k jejímu pøekvapení pøiznává, že Kinsey pracoval pro nìj a sbíral dùkazy ke svržení celé tajné skupiny. Potøebuje Sam k dovršení celé záležitosti, nebo tuší, že mu neøekla úplnì všechno, což ani teï neudìlala.

V SGC Jonas vykládá o kopírovací holografické technologii, lidech, kteøí s ní v Oblasti 51 pracovali, i o nepomìrnì malém úspìchu, jež mìli s udržením stabilní holo-projekce na více než nìkolik málo minut. Pouze tøi další vìdci na projektu ještì pracovali, z toho dva byli pøeøazeni na X-303 a tøetí z nich, doktor Brent Langham, byl zabit pøi autonehodì. Doktorka Fraiserová pøidává, že jeho tìlo shoøelo a byl identifikován pouze podle zubních záznamù. Nemìl v sobì žádný alkohol ani drogy. Jelikož byl epileptik a musel brát pravidelnì menší množství specifických lékù, mìl by v krvi mít jejich stopy – ale takové stopy se nenašly. Je jasné, že zubní záznamy byly zfalšovány a tìlo, které se našlo, nepatøilo doktoru Langhamovi. Je možné, že dr. Langham použil to imitaèní zaøízení. Teorii o tom, že by mohl zastøelit Kinseyho, však Jonas odmítá, protože Langham nemìl vojenský výcvik. Teal’c jenom pøihodí, že mohl pøedat zaøízení nìkomu jinému. Generál Hammond naøizuje, aby co nejdøíve doktora Langhama našli.

Agent Barrett mezitím vede Sam k obchodníkùm se zbranìmi. Sam se dozví, že pøesnì tutéž zbraò, kterou atentátník zastøelil Kinseyho, minulý týden prodal. Velice rafinovanì získá druhou zbraò, jíž se dotknul, a tím pádem i otisky. Žádné však nepatøí O’Neillovi. Barrett se tváøí na otisky skepticky, ale Sam mu navrhne, a prohlédne záznamy agentù NID. Ukáže se, že otisky patøí agentu Marku Devlinovi.

V SGC pátrají po doktoru Langhamovi. Naštìstí díky jeho nemoci a specifickým lékùm se ho s pomocí dr. Fariserové podaøí vystopovat. Generál Hammond informuje Sam o pokroku pøi hledání a potvrzuje hypotézu o otiscích prstù. Jonas s Teal’cem hledají podle seznamu. Muž, jehož navštíví jako prvního, David Zwydel, však nevypadá jako dr. Langham, pøesto Jonasovi pøipadá podivnì známý. Nakonec si vzpomene, že ho vidìl v SGC. Muž se okamžitì pokusí utéct, ale Jonas ho nažene Teal’covi pøímo do rány. Když mu seberou imitaèní zaøízení, vychází najevo, že je to opravdu dr. Langham. Pøivezou ho do SGC, kde jim Hammond dává najevo, že musí jednat opatrnì, nebo toto je mimo jejich pravomoci. Teal’c se tedy chopí jeho nenásilného pøesvìdèování. Langham pøiznává, že on vzal imitaèní zaøízení a vymìnil je za kopie. Nakonec po Teal'covì pøesvìdèování prozradí potøebná jména.

Sam s agentem Barrettem zatím jedou za agentem Devlinem. Ten si jich všimne a když vniknou do jeho domu, najdou jenom kanystry s výbušninou. Jen taktak uniknou ven. V hotelu Barrett opìt nadnese možný únik informací i že mu Sam neøíká všechno. Nakonec mu øekne o imitaèní technologii a on jí na oplátku sdìlí, že senátor Kinsey není mrtvý. NID již informovala SGC a ti poslali majora Davise. Sam zpozorní, protože major Davis patøí mezi tìch dvanáct lidí jejichž projekci s použitím imitaèního zaøízení na sebe mùže atentátník z NID vzít. Okamžitì uèiní jisté kroky. Dostanou ho tìsnì pøedtím než stihne zabít Kinseyho, jehož rychle pøesunuli do jiné èásti nemocnice.

O nìco pozdìji pøedstavitelé tajné stínové organizace, kteøí se domnívají, že Kinsey je mrtvý, zvažují další kroky. Dalším cílem je pro nì Hammond. Dávají agentu Devlinovi pokyny, a generála pøesvìdèí k odchodu do penze nebo ho zabije. Ovšem agentùv obraz nìkolikrát podivnì zabliká a místo nìj tam sedí Sam, jež použila imitaèní zaøízení. Než se stihnou vzpamatovat z úleku, vpadne dovnitø agent Barrett s zvláštní jednotkou a všechny pozatýká.

Senátor Kinsey je opìt v poøádku, Jack je propuštìn, ale nemá žádnou radost z toho, jakým zpùsobem ho senátor hodlá na veøejnosti bìhem uspoøádané tiskové konference oèistit. Udìlá z nìj sice hrdinu, ale sám získává slávu a spousty hlasù do prezidentských voleb, z èehož má až dìtinské potìšení.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
111. dl
´´Wood Martin´´
112. dl
´´Wood Martin´´
113. dl
´´DeLuise Peter´´
114. dl
´´Wood Martin´´
115. dl
´´DeLuise Peter´´
116. dl
´´Wood Martin´´
117. dl
´´DeLuise Peter´´
118. dl
´´Wood Martin´´
119. dl
´´DeLuise Peter´´
120. dl
´´Mikita Andy´´
121. dl
´´Woeste Peter F.´´
122. dl
´´Mikita Andy´´
123. dl
´´Woeste Peter F.´´
124. dl
´´DeLuise Peter´´
125. dl
´´Gereghty William´´
126. dl
´´DeLuise Peter´´
127. dl
´´Gereghty William´´
128. dl
´´Mikita Andy´´
129. dl
´´Wood Martin´´
130. dl
´´DeLuise Peter´´
131. dl
´´Waring William´´
132. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 152 krt
vygenerovano za: 0.28500605 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)