Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Cure /Lék
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 120.dl Lék
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2002.08.16 - Pátek
esk premira:
2003.07.02 - Støeda
ada:
6
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
120
Dl v serii
10
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
610
Kd epizody:
SG-610
Pidno dne:
13.04.2009, 10:52:16
Zmna dne3:
13.04.2009, 10:52:16
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

SG-1 naváže kontakt s planetou Pangar. Pangarané chtìjí navázat s lidmi ze Zemì spojenectví a získat více znalostí o hvìzdné bránì. Po první opatrné výmìnì názorù nabízejí výmìnou Tretonin, vakcínu, jež posiluje imunitu, zajišuje pevné zdraví a témìø stoprocentní ochranu vùèi nemocem. Teal’c s Jonasem si jdou prohlédnout místní vykopávky. Ujme se jich archeoložka Zenna Valková, vedoucí projektu, která je vezme do místa hlavních vykopávek. Zatím Sam s Jackem jednají o Tretoninu. Obratem nabízejí deset adres vedoucích na mírumilovné svìty, jenomže Pangarané chtìjí navštívit jiná, více nebezpeènìjší místa ovládaná Goa’uldy. Jack je sice informuje o nebezpeèích, ale oni jsou pøipraveni riskovat. Archeoložka Valková, zatím vezme Teal’ca s Jonasem do chrámu, kde jim ukazuje nápisy na stìnách, které zatím nedokázali pøeložit. Teal’c na jedné ze stìn pøeloží èást nápisù, pojednávajících o Goa’uldovi Shak’ranovi, který vládl na Pangaru dlouho pøedtím, než byl znièen Apophisem. Pangaranka jim chce povìdìt více Tretoninu ve smyslu, že není úplnì tím, èím se zdá být. Zmlkne, když kolem prochází jeden z dìlníkù a víc už o tom nemluví.

Jack a Sam odnášejí získaný vzorek Tretoninu na základnu. Jack povìøuje zbytek týmu, a pøijdou vìci na kloub, zatímco oni prozkoumají tu zázraènou vakcínu. Jonas nalezne doktorku Valkovou v chrámu. Zkouší zavést hovor zpìt na téma Tretonin, ale ona o tom nechce vùbec mluvit a utíká pryè. Jonas je trochu zmaten, ale dospìje k závìru, že ji nìkdo pøimìl k mlèení. Pøi první pøíležitosti se tajnì vkrade do jejího stanu. Prohlédne její knihy a mimo jiné najde i plány mìsta a továrnu na Tretonin. Proniknou dovnitø továrny a najdou zde nádrže plné goa'uldích symbiontù. Pøi potyèce s ochrankou spadne Jonas s jedním strážným do nádrže. Jonase Teal’c stihne vytáhnout, ale strážný se stane obìtí jednoho symbionta. Vytáhnou ho, ale nìco není v poøádku, protože muž vypadá, že je úplnì mimo.

Celá situace má diplomatický dopad. Pangaranský vyslanec obviòuje SG-1 ze zneužití dùvìry a Jack se zase ironicky ptá, kdy jim hodlali øíct, že mají plnou nádrž symbiontù. Vyslanec trochu ustoupí a vysvìtlí jim, že ze symbiontù vyrábìjí Tretonin. Nevìdìli, jak by na to pozemšané reagovali, kdyby jim o tom øekli pøímo. Vezmou je do laboratoøí v továrnì a ukážou, jak získávají symbionty. K pøekvapení celého týmu SG-1 spatøí goa'uldí královnu. Otázkou zùstává, co strážce, do nìhož jeden ze symbiontù v nádrži proniknul. Jeho stav neodpovídá nièemu z toho, co Teal’c popisuje. Sam nakonec navrhuje kontaktovat Tok’ry. Jonas mezi tím zajde zpìt k vykopávkám do stanu archeoložky Valkové, aby se omluvil. Ona o všem vìdìla a nepøímo ho vybídla k jednání, protože se o Tretoninu bála otevøenì mluvit. Doplòuje, že Tretonin je pouze pro významné a privilegované Pangarany.

Na Pangar pøicházejí Tok’rové Malek a Kelmaa. Jsou sice pøekvapeni nálezem královny, ale zdaleka ne pohoršeni. Zjistí, že symbionti jsou prázdní, nebo jim královna zámìrnì nepøedává své schopnosti a znalosti. Navíc vychází najevo, že královna umírá. Sam s Jackem navážou spojení s SGC, kde má Janet výsledky testù Tretoninu. Jeho úèinky jsou však podle testù jenom doèasné. Tretoninu není dost pro celou populaci, ale teï když královna umírá, zemøou i všichni kdo Tretonin berou, protože nahrazuje jejich imunitní systém. Koneènì je jasné, proè Pangarané chtìli adresy goa’uldských svìtù. Vìdìli o tom, že královna jednoho dne zemøe, ale nechtìli pøestat. Tato zpráva je pøíliš nepotìší a pøiznávají, že pøed šedesáti lety našli bìhem vykopávek kanopu a v ní živého symbionta. Chopili se pøíležitosti a vytvoøili Tretonin, jenomže pøíliš pozdì si uvìdomili, co udìlali a nedokázali zvrátit jeho úèinky. Tok’rové slíbí, že zkusí vyrobit alespoò protilátku.

Situace se znaènì zkomplikuje, když Teal’c s Jonasem pøeloží další èást nápisù na zdi a zjistí, že královna, kterou Pangarané našli, není Goa’uld, nýbrž dávno ztracená královna Tok’rù Egeria. Pro SG-1 nadchází dostateènì velké dilema. Jack nakonec rozhodne, aby Tok’rùm sdìlil pravdu. Tok’rové jsou doslova šokovaní, nebo netušili, co pøesnì Ra s Egerii provedl. Žádají její okamžité propuštìní, což vede ke konfliktu s Pangarany. Kalmaa se zatím odhodlá k èinu. Roztržka je pøerušena nepovoleným vniknutím do laboratoøe, kde zjišují, že Kalmaa se stala dobrovolnì hostitelkou Egerie. Pozdìji, když pøijde k sobì, Egeria vysvìtlí, že za ne-funkci Tretoninu je zodpovìdná ona sama a v posledním okamžiku ještì stihne pøedat potøebné vìdomosti, než definitivnì zemøe. Tok’rové ji odnášejí na svou základnu. Slíbí dodat vzorek vakcíny co nejdøíve. Pøes veškeré nesnáze jsou položeny základy k pøátelství mezi lidmi a Pangarany.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
111. dl
´´Wood Martin´´
112. dl
´´Wood Martin´´
113. dl
´´DeLuise Peter´´
114. dl
´´Wood Martin´´
115. dl
´´DeLuise Peter´´
116. dl
´´Wood Martin´´
117. dl
´´DeLuise Peter´´
118. dl
´´Wood Martin´´
119. dl
´´DeLuise Peter´´
120. dl
´´Mikita Andy´´
121. dl
´´Woeste Peter F.´´
122. dl
´´Mikita Andy´´
123. dl
´´Woeste Peter F.´´
124. dl
´´DeLuise Peter´´
125. dl
´´Gereghty William´´
126. dl
´´DeLuise Peter´´
127. dl
´´Gereghty William´´
128. dl
´´Mikita Andy´´
129. dl
´´Wood Martin´´
130. dl
´´DeLuise Peter´´
131. dl
´´Waring William´´
132. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 130 krt
vygenerovano za: 0.07513905 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)