Nick:
Heslo:
Registrace
Název dílu Descent
Havárie usa
seriál:Hvězdná brána

seriál Hvězdná brána - 113.díl Havárie
Aternativný názvy epizody
Seriál
Datum premiéry:
2002.06.21 - Pátek
Česká premiéra:
2003.06.23 - Pondělí
Řada:
6 . sezónu s : 22 díly
Díl v serii
3
Produkční číslo:
603
Kód epizody:
SG-603
Délka dílu:
42 min.
Přidáno dne:
12.04.2009, 16:57:54
Změna dne:
01.01.1970, 01:00:12
Žánr:
Seznam žánrů

Akční

Dobrodružný

Sci-fi

Díl seriálu je v jazycích..
*
Obsah- staré(2008):

SG-1 s Jacobem, majorem Davisem a doktorem Friesenem letí goa'uldskou nákladní lodí - teltakem. Jejich cílem je goa’uldský ha’tak, jež přiletěl do Sluneční soustavy, aniž by zaútočil. Zůstal stát na své pozici. Ukazuje se, že by mohlo jít o loï, na jejíž palubě byl Thor. Důvod, proč nezaútočili, je, že senzory na palubě neukazují známky života. Jacob navrhuje, aby se na palubu raději přesunuli kruhy. Jack nechává Teal’ca s Jonasem na palubě, čímž novému členovi SG-1 zkazí trochu nadšení z prvního letu vesmírem.

Po přesunu na loï jdou ihned na můstek, kde Jacob s podivem zjišťuje, že loï je plně funkční, ale zároveò je pozastavena autodestrukce. Major Davis a Sam odcházejí do strojovny pokusit se opravit krystaly. Jack má samozřejmě radost z nečekaně získané lodi (tu poslední zničili i s Apophisem), ale Jacob ho varuje. Jack se vydává s doktorem Friesenem prozkoumat loï. Ještě řekne Jacobovi, ať zjistí, co za divný zvuk tady občas zaslechnou.

Sam s Davisem se nemohou dostat až do strojovny. Vše nasvědčuje na sabotáž, alespoò podle stop střelby do dveří. Jack jim jde pomocí C-4 uvolnit cestu. Bohužel Friesen neodolá a jakmile ho Jack opustí, jde se podívat na generátory štítů. Narazí akorát na trojici Jaffů, kteří ho zabijí. Sam ve strojovně předkládá další hypotézy, proč tohle musí být loï, na níž byla Thorova mysl připojena. Rozvíjí teorii, v níž Thor poté, co donutil Anubise opustit loï, poslal ji sem jako dar. Chtějí požádat doktora Friesena o pomoc, jenže ten neodpovídá. Jack ho jde hledat, jelikož ví, kde asi bude. Major Davis zjistí, že záhadný zvuk vychází z interkomu a mohlo by jít o zkreslený zvuk. Jack nachází Friesena mrtvého u generátorů štítů. Varuje ostatní, ale Jaffové stihnou vniknout do peltaku, postřelit Jacoba a navést loï na sestupnou dráhu. SG-1 dorazí do peltaku, kde zjistí, co se stalo. Jack volá Teal’ca, aby je přesunul kruhy. Místo nich se na nákladní loï přenese trojice Jaffů. Teal’c stihne odstrčit Jonase stranou a hravě se s nimi vypořádat. Bohužel Jaffové stihli vyřadit krystaly ovládání transportních kruhů na lodi a Jack s ostatními tudíž zůstali uvězněni na lodi, která se neodvratně řítí k Zemi. Na Jacobovu radu nastaví Sam štíty, aby loï po dopadu zůstala v celku.

Jonas s Teal’cem zatím doráží na základnu SGC. Tam je generál Hammond informuje, že mateřská loï dopadla do Pacifiku a že vypadá nepoškozeně. Ihned se vydávají na záchrannou misi. Jonas si vyčítá svou neobratnou reakci v nákladní lodi během přepadení. Teal’c ho uklidòuje, že ještě není konec. Přesto si nový člen SG-1 není jist svým významem.

V ha'taku dole hluboko pod hladinou oceánu zůstávají všichni naživu. Bohužel během nárazu došlo k proražení trupu a do lodi začíná téct voda. Jacob rozvíjí teorii, jak Jaffové přežili na lodi. Sam se chce vrátit zpátky do strojovny. Jack jde s ní, ale zůstanou uzavřeni v jedné z chodeb a dovnitř začne proudit voda. Jacob přes veškerou snahu není s to otevřít dveře a pomoci jim uniknout pryč. Voda je tam úplně zatopí, ale po chvíli se vymaže bezpečnostní protokol a dveře se uvolní. Na palubu se již dostává Teal’c s Jonasem. Sam se ptá svého otce jak to dokázal, ale on říká, že on dveře neotevřel, což jenom podporuje její teorii o Thorově viru. Přinutí Jacka, aby zjistili, oč tady jde.

Major Davis dokáže zvuk vyčistit a vyleze z něj Thorův hlas. Sam dojde k závěru, že nejde o žádný vir, ale o samotnou Thorovu mysl - jeho vědomí, jež bylo přeneseno do lodního počítače. Navrhuje, aby ho zkusili odsud dostat s tím, že Asgardi by mohli jeho vědomí přenést zpět do nového těla. Major Davis jim připomene, že když ho odstraní dojde ke spuštění autodestrukce. Podle Teal’ca za sedmnáct minut. Major Davis ještě dodá, že jde o mateřskou loï, kterou by nechali vybuchnout. Jacob však jasně říká, že loï je odepsaná a nikdy nepoletí. Ovšem na druhou stranu vděčnost vrchního velitele asgardské flotily bude mít větší cenu. Jack s trochou nadsázky souhlasí a poznamená, že si nechají příští loï.

Jack s Teal’cem a Sam vyjmou paměťové krystaly. Autodestrukce se spustí, jenže se ukáže, že mají zablokovanou cestu ven. Nakonec dostanou nápad odletět kluzáky z hlavního hangáru. Problém spočívá v tom, že nemohou otevřít dveře do hangáru. Jonas se odpojí od Jacoba s Davisem. Využije svých znalostí k tomu, aby v potopené části uvolnil cestu a sám se stihnul pomocí kruhů transportovat k nim. Dostanou se včas do letounů a unikají z moře těsně před výbuchem lodi. Jonas je spokojen, protože Jack ho zdá se konečně bere jako člena týmu SG-1.

obsazen:
Hlavn postavy dlu 1

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

Číslo
Název
Režie
111. díl
´´Wood Martin´´
112. díl
´´Wood Martin´´
113. díl
´´DeLuise Peter´´
114. díl
´´Wood Martin´´
115. díl
´´DeLuise Peter´´
116. díl
´´Wood Martin´´
117. díl
´´DeLuise Peter´´
118. díl
´´Wood Martin´´
119. díl
´´DeLuise Peter´´
120. díl
´´Mikita Andy´´
121. díl
´´Woeste Peter F.´´
122. díl
´´Mikita Andy´´
123. díl
´´Woeste Peter F.´´
124. díl
´´DeLuise Peter´´
125. díl
´´Gereghty William´´
126. díl
´´DeLuise Peter´´
127. díl
´´Gereghty William´´
128. díl
´´Mikita Andy´´
129. díl
´´Wood Martin´´
130. díl
´´DeLuise Peter´´
131. díl
´´Waring William´´
132. díl
´´Wood Martin´´

Přečteno: 184 krát
vygenerovano za: 0.45403194 sek.
T=textů/t=titulků







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)