Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Metamorphosis /Promìna
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 126.dl Promìna
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2003.02.07 - Pátek
esk premira:
2003.07.10 - Ètvrtek
ada:
6
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
126
Dl v serii
16
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
616
Kd epizody:
SG-616
Pidno dne:
13.04.2009, 18:52:06
Zmna dne3:
13.04.2009, 18:52:06
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Sam potkává Jonase u výtahu jak flirtuje s pøíjemnou zdravotní sestrou. Neodpustí si trochu se do nìj navést, ale to již základnou zazní poplachová siréna. Vrací se ruský tým vedený plukovníkem Ivanovem. Pøivádí neznámého muže jménem Alebran, který má informace o Nirrti, jež provádí pokusy na jeho lidech. Neopomene podotknout, že právì Jack byl tím, kdo Nirrti nechal jít. Alebran vypadá velice špatnì a chce vìdìt, zda jeho lidem uvìznìným v pevnosti pomohou. Pozdìji na ošetøovnì popisuje Ivanov jak našel Alebrana. Alebran jim objasòuje situaci, kdy jeho lidé vìøili Nirrti, dokud on sám nevidìl jednoho ze svých lidí umírat hroznou smrtí. Poté ho Nirrti prostì propustila. Ve vesnici již byli všichni mrtví. Doplòuje, že ho Nirrti nìjak zmìnila uvnitø ve svém zaøízení, které, jak Fraiserová pochopí, dokáže manipulovat s DNA. Dospìjí k závìru, že Nirrti znovu zkouší vytvoøit dokonalého èlovìka – hok'tara.

Doktorka Fraiserová nechává Alebrana odvést na rentgen, aby vylouèili možnost, že má v tìle umístìnu bombu, jako mìla Cassandra (viz epizoda Singularity). Ale než to stihnou udìlat, jeho tìlo se prostì rozloží a zbude z nìj jenom voda. Hrozba Nirrti a její pokusy vytvoøit nového hok’tara se zdá být jednoznaèná. Generál Hammond vysílá SG-1 s ruským týmem, pøes jeho jisté výhrady vùèi Rusùm, aby Nirrti zkusili zajmout, pøípadnì odstranit. Podle Ivanova zatím nemá nijak silnou armádu, kromì pár vìrných Jaffù. Procházejí tedy bránou na planetu. Ivanov je provede kolem hlídek, které rychle zlikvidují a obsadí jejich stanovištì. Jack s Jonasem a Sam proniknou dovnitø, ale nacházejí pouze pár lidí podivnì zmutovaných. Mluví s dvìma z nich Wodanem a Eggarem. Nechtìjí nikam odejít a trvají na tom, že je Nirrti léèí. Žádné pøesvìdèování nezmìní jejich názor. Navíc z jejich slov je více než patrný brzký návrat Nirrti. Wodan navíc Jacka obviní z toho, že pøišel ve skuteènosti Nirrti zabít.


Jack se chce pøipravit na nejhorší. Nechá Ivanova a jeho tým, aby jim kryli záda. Jonas s Teal’cem následují místí obyvatele do podzemních prostor, které nápadnì vypadají jako vìzení. Bohužel v nìm také skonèí, když je Wodan pomocí telekineze zbaví zbraní a uvìzní. Sam se shání po Jonasovi, ale nemá žádné spojení. Jack zase nemùže navázat kontakt s Ivanovem. Než staèí dojít k Sam, už ji zajme Nirrti schovaná pod svým maskovacím štítem. Vystøelí z P-90, ale kulka se zastaví kousek od zbroje jednoho z právì se probírajících strážcù. Nirrti použije zat'nik'atel i na nìj. Jack se probudí až ve vìzení. Tady se od Teal’ca s Jonasem dozvídá, že Wodan je telekinetik a Eggar telepat. Zkusí celkem zbyteènì na zdejší obyvatele zapùsobit, ale s nulovým úèinkem. To už Wodan s Eggarem pøinášejí od Nirrti Ivanova. Další na øadì je Sam, pøes veškerou snahu Jacka, aby to byl on. Nakonec jde sama. Nirrti je celkem potìšená a uzavøe ji ve svém zaøízení. Ivanov se zatím ve vìzení omlouvá za své selhání, ale Jack ho uklidòuje, že za to nemohl. Nirrti koneènì skonèí se Sam a tu pak Eggar napùl odnáší zpátky. Další je Jonas. Kupodivu dokáže oba dva muže zaskoèit neèekaným útokem, ale Wodan se vèas vzpamatuje. U Jonase narazí Nirrti na neèekaný objev, který ji zaujme.


Ve vìzení se u Ivanova objevují stejné pøíznaky jaké mìl Alebran. U Sam také, ale zatím ne tolik. Sam pak s hrùzou sleduje, jaký osud ji èeká, když se Ivanov rozloží a zbude z nìj jen voda. Jonas se do vìzení hned nevrací a naopak se probouzí v komnatách Nirrti. Ta ho pøemlouvat, nabízet mu moc a øíci jakých velkých vìcí mùže dosáhnout. Pøíliš neuspìje, proto ho nechává odvést zpátky do vìzení. Ivanov je již mrtvý a Jack to použije jako argument. Wodan trochu znejistí. Jack na nìj zkouší zatlaèit, a se podívá do mysli Nirrti. Zkouší pøesvìdèovat i Eggara, ale tady pøíliš neuspìje. Po poøádném pobídnutí je Jack obìma muži odveden k Nirrti. Bìhem cesty pøipustí, že chtìl Nirrti skuteènì zabít a proè, èímž Wodana postrèí ještì o krùèek dál, vzbuzující v nìm neèekanì silné pochybnosti.


Jack zkusí s Nirrti vyjednávat, ale celkem bezvýslednì. Tìsnì pøedtím, než vstoupí do jejího zaøízení, naposledy pohledem vyzve Wodana. Ten se odhodlá a pohlédne do její mysli. Zdìšenì spatøí skuteènou pravdu. Okamžitì všechno øekne Eggarovi a on reaguje podobnì. Je vzteky zcela bez sebe nad tím, jak je Nirrti využívala. Nirrtiina stráž pozvedne své zbranì, ale Eggar jim bez milosti zlomí na dálku vaz. Nirrti si nìjakou chvilku vychutná, zvedne ji pùl metru nad zem než ji zlomí vaz, pøes veškerou Jackovu snahu, že ji potøebují živou. Teprve potom se Eggar zaène ovládat. Naštìstí Wodan tìsnì pøed Nirrtiinou smrtí hledal a našel v její mysli, co bylo tøeba. Jack s Eggarem okamžitì utíkají do vìzení. Rychle bere Sam a po krátkém èase stráveném v zaøízení ji Wodan na poslední chvíli vrátí do normálního stavu. Eggar všem podìkuje za to, že jim ukázali skuteènost. Jack si neodpustí pár poznámek, kterým oni nemohou rozumìt. Koneènì mohou být zase jako døív a poté co toho dosáhnou, stroj znièí. Sam zkusí cosi namítat, ale Jack ji pøesvìdèí, že tak to bude lepší.


Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
111. dl
´´Wood Martin´´
112. dl
´´Wood Martin´´
113. dl
´´DeLuise Peter´´
114. dl
´´Wood Martin´´
115. dl
´´DeLuise Peter´´
116. dl
´´Wood Martin´´
117. dl
´´DeLuise Peter´´
118. dl
´´Wood Martin´´
119. dl
´´DeLuise Peter´´
120. dl
´´Mikita Andy´´
121. dl
´´Woeste Peter F.´´
122. dl
´´Mikita Andy´´
123. dl
´´Woeste Peter F.´´
124. dl
´´DeLuise Peter´´
125. dl
´´Gereghty William´´
126. dl
´´DeLuise Peter´´
127. dl
´´Gereghty William´´
128. dl
´´Mikita Andy´´
129. dl
´´Wood Martin´´
130. dl
´´DeLuise Peter´´
131. dl
´´Waring William´´
132. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 127 krt
vygenerovano za: 0.17255306 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)