Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Přítelkyně pana ministra
rok natočení:1940
film: Přítelkyně pana ministra / Přítelkyně pana ministra (1940)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
88 min.
přidal
geron
film přidaný
27.03.2012, 15:46:03

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Julinka Svobodová pracuje jako úřednice u obchodní firmy Hrubý a syn. Bydlí v podnájmu u paní Pokorné, náhodou v tomtéž domě jako ministr obchodu dr. Horák. Paní Pokorná v dobrém úmyslu roznese pomluvu, že je Julinka přítelkyní pana ministra. Julinka proto ztratí žárlivého nápadníka Evžena, ale příliš ji to netrápí. Firma Hrubý je v nesnázích. Mladý šéf, Jan Hrubý, se rozhodne využít Julinčina "vlivu" a povýší Julinku na místo sekretářky. Julinka má vyšší plat, vede se jí dobře a tak se ani příliš nesnaží omyl vysvětlit. Shodou okolností začne firma vzkvétat a všichni se domnívají, že je to zásluhou Julinky a její známosti s ministrem. Jmenování Jana Hrubého komorním radou jejich domněnky jen potvrdí. Jan se do Julinky zamiluje, vadí mu však, že pan ministr stojí v cestě jeho lásce. Teprve když Julinku požádá o ruku, náhoda mu potvrdí, že vše byla jenom neškodná pomluva.
================================================================

Julinka Svobodová works as a clerk with the trade company Hrubý and Son. She lives in a rented flat belonging to Mrs Pokorná, by chance in the same house as the Minister of Trade, Dr Horák. Mrs Pokorná, while with good intentions, spreads a rumour that Julinka is the minister's girlfriend. As a result, Julinka loses the friendship of the jealous suitor Evžen, but this does not seem to worry her too much. The company she works for finds itself in financial difficulties. The young boss, Jan Hrubý, decides to use Julinka's "influence" and promotes her to the position of secretary. Julinka is given a higher salary and she does well in her new position so does not bother explaining the misunderstanding. The firm starts to prosper and everyone believes that credit should go to Julinka and her friendship with the minister. The appointment of Jan Hrubý as councillor only confirms their belief. Jan starts to fall in love with Julinka but it irks him that the minister stands in the way of their love. It is only when he asks her to marry him that he discovers by chance that it was all a question of harmless gossip.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Námět


Film je v jazycích..
Čeština (1940)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Formát obrazu

Název
Režie
Přečteno: 641 krát
vygenerovano za: 0.6179 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)