Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Baron Prášil
rok natočení:1940
film: Baron Prášil / Baron Prášil (1940)

Alternativní názvy filmu
Když Burian prášil
Baron Munchhausen

Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
99 min.
přidal
geron
film přidaný
14.03.2012, 10:39:50

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Baron Prášil žije se svou ženou Olgou a dcerou Karlou na zámku Prášily. V mládí žil veselým životem a úkolem komorníka Ronalda je rozesílat včas alimenty za svého pána. Karla se ve městě, kde studovala, zamilovala do Arnošta Bendy a tajně se za něho provdala. Arnošt přijme u barona místo tajemníka a doufá, že získá jeho důvěru i dodatečný souhlas se sňatkem s Karlou. V obci se objeví hrabě Kocharowski, bývalý Olžin milenec, který se domnívá, že s ní měl syna. Arnošt si vymyslí fantastický příběh, že je nemanželské dítě, a to v baronce vzbudí domněnku, že je jejím synem, kterého měla s Kocharowským. Protože se bojí skandálu, rozhodne se baronovi přiznat. Ten ji pořádně neposlouchá a domnívá se, že Arnošt je jeho syn. Karla se otci přizná ke svému sňatku, ale ten jí sdělí, že si vlastně vzala svého bratra. Arnošt se marně snaží tento omyl baronovi vysvětlit. Mezitím přijedou Arnoštovi praví rodiče. V nastalém zmatku se konečně vyjeví pravda a nic už nebrání Karle a Arnoštovi ve štěstí.
================================================================

Baron Prášil lives with his wife Olga and daughter Karla in castle Prášily. He led a mirthful life in his youth and the task of his valet Ronald is to distribute on time the alimony for his master. Karla has fallen in love with Arnošt Benda in the town where she is studying, and they get married in secret. Arnošt takes a position as a secretary at the baron's and he has hopes that he will win the baron's trust and in addition even his consent to his marriage with Karla. Count Kocharowski, Olga's former lover, shows up in the town, and he suspects that he has a son by her. Arnošt invents a fantastic story that he is an illegitimate child and this arouses the suspicion in the baroness that he is her son that she had with Kocharowski. Because she fears a scandal, she decides to confess everything to the baron. He does not hear her well and imagines that Arnošt is his son. Karla admits her marriage to her father, but he tells her that she has actually married her own brother. Arnošt in vain tries to explain the mistake to the baron. In the meantime, Arnošt's real parents show up. In the confusion that sets in the truth is finally revealed and nothing no longer stands in the way of Arnošt and Karla's happiness.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Zástupce vedoucího výroby

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Ema Lindová
komorník Ronald
podkoní



Film je v jazycích..
Čeština (1940)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1940)
Formát obrazu
CDS 35mm (1940)

Promítáno v kinech
(festival/ročník)/Název kina
Datum
čas
Doplňkové info
Uherské Hradiště - Letní kino Smetanovy sady
21:30
sekce - Kdo, když ne... Martin Friè
Název
Režie
Přečteno: 955 krát
vygenerovano za: 0.0605 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)