Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dva týdny štěstí
rok natočení:1940
film: Dva týdny štěstí / Dva týdny štěstí (1940)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
96 min.
přidal
admin
film přidaný
08.05.2015, 00:19:17

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:


Mladá úřednice Marta Urbanová vyhraje čtrnáctidenní pobyt v luxusním hotelu. Při hledání písárny se omylem ocitne v apartmá ministra financí, který ji považuje za písařku. Marta vyhoví prosbě ministrova tajemníka Diviše a na diktát zůstane. Při práci unavený ministr usne. Když se probudí, poprosí Martu, aby jeho spánek zůstal "státním tajemstvím". Diviš se chce dozvědět, co ministr Martě diktoval, a proto všude dívku doprovází. Oba mladí lidé se postupně do sebe zamilují. V restauraci se Marta seznámí s nevrlým panem Novákem, kterého považuje za dalšího výherce soutěže. Domlouvá mu, aby příliš nezneužíval dobrodiní hotelových zaměstnanců, kteří se na ceny složili. Netuší, že Novák je ve skutečnosti generální ředitel bank, který je inkognito na dovolené. Upřímná dívka se Novákovi líbí a její názory ovlivní ředitelovo rozhodování. Půjčkou své banky podpoří Novák stavbu metra v Praze. Martě uspořádají zaměstnanci hotelu velkolepé zásnuby s Divišem.
================================================================

The young clerk Marta Urbanová wins a fortnight's holiday in a luxury hotel. When she is looking for the typing room she accidently finds herself in the apartment of the Minister of Finance who mistakes her for the typist. The Minister's secretary Diviš asks her to stay to take a dictation, and Marta agrees. During the work, the tired minister falls asleep. When he wakes up, he asks Marta to make sure his nap remains a "state secret". Diviš wants to know what the minister dictated to Marta and so he accompanies Marta wherever she goes. After a while the two begin to fall in love. In a restaurant Marta makes the acquaintance of the irritable Mr Novák whom she believes to be another of the winners. She persuades him to try not to abuse the benevolence of the hotel staff who had a whip-round to collect the money for the prizes. She does not realise that Novák is, in fact, the director general of a bank, here on holiday incognito. Novák grows fond of this sincere girl and soon lets her views influence his decisions. Novák supports the construction of the undeground in Prague with a loan from his bank. The hotel staff later hold a grand engagement party for Marta and Diviš.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Námět

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
ministr financí

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
rybář
hostinský



Film je v jazycích..
Čeština (1940)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1940)
Formát obrazu
CDS 35mm (1940)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1940
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 386 krát
vygenerovano za: 0.069 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)