Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dceruška k pohledání
rok natočení:1940
film: Dceruška k pohledání / Dceruška k pohledání (1940)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
74 min.
přidal
geron
film přidaný
13.03.2012, 15:14:41

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Čechoameričan profesor Johny Novák se ujímá dědictví po otci. Z pozůstalosti vyplývá, že Johny je otcem dívky, která žije s matkou Helenou Strnadovou v Praze, kde Johny před osmnácti lety pobýval. Johnyho otec jeho lásce nepřál a tak zadržoval Heleniny dopisy, ale Helenině tetě posílal na dítě peníze. Johny hodlá se svým přítelem Jimmy Sládkem Helenu a dceru navštívit a informuje o tom telegraficky tetu. Ta si však narození děcka vymyslela, aby přiměla Johnyho k návratu. Johny se o dítěti nikdy nedozvěděl a teta za získané peníze zřídila Heleně půjčovnu kostýmů. Obě ženy chtějí Johnyho vytrestat. S pomocí členů ochotnického spolku, kteří mají představovat Heleniny ctitele, hodlají sehrát divadlo. Role Heleniny dcery se nadšeně ujímá Máňa Nováčková. Johny vyšle Sládka na výzvědy. Ten se ale náhodně setká s Máňou a zamiluje se do ní. Máňa jeho lásku opětuje. Tetin plán nevychází. Ochotníci nehrají přesvědčivě, tetina lež je vyzrazena a láska Johnyho a Heleny znovu vzplane. Zamilovaný Jimmy si odváží Máňu do Ameriky.
================================================================

A Czech-American professor, Johnny Novák, discovers from his late father's estate that he is himself a father - of a girl that lives with her mother Helena Strnadová in Prague where Johnny had briefly lived eighteen years earlier. Johnny's father had disapproved of the affair so strongly that he did not forward Helena's letters, only sending money to her aunt for the child's upbringing. Johnny and his friend Jimmy Sládek decide to go and visit Helena and her daughter, and they notify Helena's aunt by telegramme. She turns out to have invented the story of the child in order to compel Johnny to return to Helena. Johnny never knew of the child and Helena's aunt set her up in a costume rental business with the money she received. Both women want to punish Johnny. They enlist the help of an amateur dramatic group who are to play Helena's admirers and the role of Helena's fictive daughter is enthusiastically taken on by Máňa Nováčková. Johnny sends Sládek off on a reconnaissance mission. The latter happens to meet Máňa and they fall in love with each other. The aunt's plan fails, the actors are not convincing, and the aunt's lie is exposed. Johnny and Helena's love flares up again. Jimmy takes his girlfriend Máňa to the United States.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Hudba
hudba k písni

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
ušlápnutý mužíček
profesor Kokoška

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Paní Formánková
hospodyně u Kokošků paní Cibulková

Settleři
Hudební skupina


Film je v jazycích..
Čeština (1940)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1940)
Formát obrazu
CDS 35mm (1940)


seznam Písní, které zazněly ve filmu:
název písně
rok
délka(min.)
Osoba
Profese
1940
min.
hudba k písni


název písně
rok
délka(min.)
Skupina
Profese
1940
min.
zpívá

Název
Režie
Přečteno: 718 krát
vygenerovano za: 0.2519 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)