Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Píseň lásky
rok natočení:1940
film: Píseň lásky / Píseň lásky (1940)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
93 min.
přidal
admin
film přidaný
16.08.2015, 22:54:44

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Společně s Kamilou, manželkou automobilového konstruktéra, leží v porodnici i neznámá žena, která odmítá vyzradit jméno otce svého dítěte. Sestra Marta oznámí, že neznámá i její dcerka zemřely a že paní Kamila porodila děvče. Po několika letech šastného života se Kamilin manžel zabije v autě při zkušební jízdě. Ovdovělá Kamila s dcerou Janou odjedou do Itálie, kde má dívka studovat zpěv. Po čtyřech letech se vracejí. Současně s nimi přijede i slavný skladatel Lípa se svým žákem Skálou. Oba se do krásné Jany zamilují, což naruší jejich přátelství. Do osudu všech zasáhne primář porodnice Slezák, dávný Kamilin ctitel. Zjistil totiž, že Kamile, které se před lety narodilo mrtvé dítě, dala sestra Marta holčičku neznámé ženy, jež při porodu zemřela, a že otcem Jany je Lípa. Prozradí to pouze Lípovi, který pochopí, proč mu byla Jana tak blízká. Jana se zasnoubí se Skálou a Kamila přijme lásku primáře Slezáka. Lípa pak oběma párům zahraje na varhany při společné svatbě.
================================================================

Kamila, the wife of a construction engineer in the motor industry, is lying in the maternity ward awaiting the birth of her baby; with her is an unknown woman who will not reveal the name of the father of her child. The nurse Marta tells her that the unknown woman and her child have died and that Kamila has given birth to a little girl. Kamila's husband is killed in a car accident during a test run; Kamila then takes her daughter Jana to Italy in order that she can study singing. They return four years later. They are accompanied by Lípa, a famous composer, and his pupil Skála. Both fall in love with the beautiful Jana, which affects their friendship. The situation is complicated by the arrival of the consultant from the maternity ward, Dr Slezák, who has long been Kamila's admirer. He has discovered that, years ago, when Kamila gave birth to a stillborn baby, the nurse Marta gave her the little girl born to the unknown woman, who herself died in childbirth; Jana's father is Lípa the composer. Slezák tells this only to Lípa who now understands why Jana was so close to him. Jana becomes engaged to Skála and Kamila allows Slezák to become part of her life. Lípa plays the organ for both couples at their joint wedding.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vrchní sestra Marta Vaňková

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
host na večírku#1
vyslancova žena



Film je v jazycích..
Čeština (1940)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1940)
Formát obrazu
CDS 35mm (1940)

Název
Režie
Přečteno: 312 krát
vygenerovano za: 0.1053 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)