Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Poslední podskalák
rok natočení:1940
film: Poslední podskalák / Poslední podskalák (1940)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
90 min.
přidal
geron
film přidaný
13.03.2012, 15:27:45

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Drama
Drama
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Majitel podskalské dřevařské firmy Čermák vykáže ze svého domu jediného syna Oldřicha, který flámuje a podvádí. Oldřich mu před odchodem vykrade ze msty pokladnu a navždy zmizí. Oldřichova mladičká žena umírá krátce po porodu a Čermák obrací veškerou pozornost k výchově osiřelého vnuka. Po dvaceti pěti letech je z Václava řádný muž, který je promován na doktora práv. Dědečkovi však zbyla z celého majetku pouze polovina domu, druhou získal na základě dluhopisu, vydaného kdysi Oldřichem, stavitel Král. Ten by rád oženil Václava se svou dcerou Klárou. Václav však miluje Aničku, dceru hokynářky Kalinové. Jako koncipient firmy, která zastupuje stavitele Krále, zjišuje Václav, že dlužní úpis je falešný, a donutí Krále, aby jej vrátil. Odvrátí tím dražbu domu a jeho zbourání a oplatí tak dědovi všechnu lásku a péči. Uspořádá také svůj vztah s Aničkou, který málem zničila klepna Krátká.

================================================================

Čermák, the owner of a Prague timber firm, orders his son Oldřich from the house for his excesses and fraudulent lifestyle. Oldřich pays him back by robbing the till before he goes and he disappears without trace. Oldřich's young wife dies shortly after giving birth and Čermák turns his attention to bringing up his orphaned grandson. Twenty-five years later Václav has turned into a fine specimen of a man and has become a doctor of law. By this time, however, his grandfather is now left with only half a house to his name, the second half is owned by the builder Král who acquired the property on the basis of an I.O.U. once issued by Oldřich. Král wants Václav to marry his daughter Klára, however, Václav loves Anička, the daughter of the grocer Kalinová. As a junior clerk with the firm representing Král, Václav discovers that the obligation note is false and he forces Král to return it. He thus saves the house from auction and demolition and is able to pay his grandfather back for all his love and care. He also mends his relationship with Anička which had been practically destroyed by Krátká, a gossip-monger.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Námět
zpívá

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vorař Antonín Bouška
hokynářka Barbora Kalinová
stavitel Král

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Králova žena
farář
JUDr. Machač



Film je v jazycích..
Čeština (1940)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1940)
Formát obrazu
CDS 35mm (1940)


seznam Písní, které zazněly ve filmu:
název písně
rok
délka(min.)
Osoba
Profese
1940
min.
zpívá
1940
min.
zpívá

Název
Režie
Přečteno: 858 krát
vygenerovano za: 0.0909 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)