Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Za tichých nocí
rok natočení:1940
film: Za tichých nocí / Za tichých nocí (1940)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
88 min.
přidal
admin
film přidaný
17.09.2016, 22:50:08

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :

Obsah filmu:


Do Prahy přijíždí ke dvěma staropanenským tetám krásná neteř Jana. Přáním obou žen je dobře ji provdat. Uchází se o ni syn dvorního rady Petr. Jana se však seznámila s mladým úředníkem Závišem a oba k sobě zahořeli láskou. Ale Záviš je chudý a ženit se zatím nemůže. Utají Janě, že skládá písně. Shodou okolností je Petr jeho přítelem a oba muži si vyprávějí o dívkách, které milují, a netuší přitom, že jde v obou případech o Janu. Petr chce okouzlit svou dívku písní. Protože sám skládat neumí, koupí od Záviše jednu skladbu a vydává ji za svou. Když při jedné schůzce cituje Jana slova této písně, pozná Záviš, že Petrovou dívkou je jeho milovaná Jana. Domnívá se, že Jana miluje Petra, a krátce a chladně se s nic netušící dívkou rozloučí. Když chce na něm Petr další píseň, prodá mu ji za lístek do Ameriky a odjíždí. Opuštěná Jana po čase svolí ke sňatku s Petrem. Po dvaceti letech přijíždí do Prahy slavný jazzový dirigent Collman, v němž Jana s Petrem poznávají Záviše. Bývalí milenci si vysvětlí nedorozumění, ale na nápravu je již pozdě. Záviš nechce Janinu dcerku připravit o matku a vrací se zpět do Ameriky.

================================================================

Two spinster aunts in Prague are visited by their beautiful niece Jana. The wish of both women is that she marries well. Petr, the son of the court consul, would like to win her. But Jana has met with a young clerk named Záviš. Both have been inflamed by love. Záviš, however, is poor and is unable to marry for the moment. He keeps secret from Jana that he composes songs. Petr is his friend and they both tell each other about the girl with whom they are in love without suspecting that they are both speaking about Jana. Petr wants to enchant his girl with a song but he does not know how to compose one himself. He purchases one of Záviš's songs and passes it off as his own. When Jana cites the song's lyrics, Záviš imagines that Jana is returning Petr's feelings for her. He parts with her with barely a word. When Petr would like another song of his, he sells it to him for a ticket to America, and he leaves. After a time the abandoned Jana consents to marry Petr. Twenty years later the famous jazz conductor Collman comes to Prague. Jana and Petr recognise him as Záviš. The former lovers clear up their misunderstanding but it is now too late. For the sake of Jana's daughter Záviš does not want to break up her family, and he returns to America.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Scénarista
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Bilianová
dvorní rada Rajský

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Rajského žena
lékař#1



Film je v jazycích..
Čeština (1940)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1940)
Formát obrazu
CDS 35mm (1940)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1940
Distributor
Československo
Kino

1941
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 276 krát
vygenerovano za: 0.2662 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)