Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Směry života
rok natočení:1940
film: Směry života / Směry života (1940)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
92 min.
přidal
admin
film přidaný
13.07.2016, 21:15:04

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Antonín Černý bydlí po dobu svých gymnaziálních i vysokoškolských studií u vdovy Soukupové. Její dceru Boženku zná od dětství a nyní, když dívka dospěla, se do ní zamiloval. Antonín pomůže napravit hlavu svému příteli Malíkovi, který se místo přednášek věnuje flámům. Boženka se stane tanečnicí v divadle. Její krása zaujme ředitele Červenku a ten se jí snaží získat drobnými dárky. Boženčina skálopevná počestnost ho dovede až k nabídce k sňatku. Paní Soukupová je nadšena a když vykreslí dceři skvělou budoucnost, povrchní dívka se sňatkem s Červenkou souhlasí. Antonínovi rodiče, které synova studia připravila o všechen majetek, se stěhují do Prahy. Netuší, že nešastně zamilovaný syn se dal před koncem studií na pití a že utratil i peníze na jejich byt. Teï je na příteli Malíkovi, aby Antonínovi oplatil službu. Ujme se jeho rodičů a Antonínovi domluví. Boženka se hned po svatbě se svým mužem pohádá. Jde za Antonínem, ale ten ji už nechce.

================================================================

While attending grammar school and university Antonín Černý lives with Mrs Soukupová, a widow. He has known her daughter Boženka since childhood and now she has grown up he has fallen for her. Antonín helps his friend Malík who is suffering as a consequence of leading a high life instead of attending lectures. Boženka becomes a dancer in a theatre. Her beauty spellbinds the director, Mr Červenka, who tries to win her affections by giving her small gifts. Boženka's rock-hard virtue leads him to propose marriage. Mrs Soukupová is enthusiastic and when she tells her daughter of the great future she could have, the superficial Boženka agrees to the marriage. Antonín's parents, having lost all their property in paying for his education, move to Prague. They do not know that he, miserable about Boženka, has taken to the bottle before finishing his studies and has even drunk away the money for their rent. Now it is his friend Malík's turn to repay the favour Antonín did him. He takes up Antonín's parents and talks Antonín round. Boženka rows with her husband soon after the wedding. She goes to Antonín but he spurns her.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
CHoreograf

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
chalupník Černý
statkář Malík
baletní mistr

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Antonínova matka
knihkupec Hejda



Film je v jazycích..
Čeština (1940)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1940)
Formát obrazu
CDS 35mm (1940)

Název
Režie
Přečteno: 260 krát
vygenerovano za: 0.4917 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)