Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Maskovaná milenka
rok natočení:1940
film: Maskovaná milenka / Maskovaná milenka (1940)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
83 min.
přidal
admin
film přidaný
04.07.2015, 17:07:58

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Na maškarním plese se seznámí Leon z Costy s neznámou krasavicí, která odmítá sejmout masku. Slíbí mu však setkání za několik týdnů. Zamilovaný muž musí nejprve podepsat závazek, že se podrobí všem podmínkám a po schůzce nebude po neznámé pátrat. Se zavázanýma očima je pak odvezen do neznámého domu. V ložnici se zhasnutými světly se dvojice vášnivě miluje a pak žena opět zmizí. Nazítří neznámá dopisem Leonovi vysvětlí, že po zkušenosti se svým zemřelým manželem, sobcem a hrubiánem, nechce již jiného muže, že toužila jen po jednom - mít dítě. Po čase Leonovi polovinou prstenu oznámí, že se jí narodila dcera. Costa, který je hluboce nešastný, se dobrovolně přihlásí do války a vyhledává úmyslně smrt. Těžce raněn, ocitne se náhodně na zámku hraběnky Lenky Rossettiové. Ta v něm poznává otce svého dítěte. V průběhu léčby si Costa zamiluje ji i její dceru Leonku. Protože jeho cit opětuje, prozradí mu Lenka nakonec, že je jeho ztracenou maskovanou milenkou a Leonka jeho dcerou.

================================================================

Leon of Costa meets a mysterious woman at a masked ball who refuses to take off her mask. She does, however, agree to meet him again, but sets a date several weeks after the ball. The lovelorn man first has to sign an obligation that he will fulfil all the necessary conditions and will not attempt to search for this unknown woman after their meeting. He is taken to a strange house with his eyes blindfolded. The couple make passionate love in the bedroom with the lights off and then the woman disappears. The following day the unknown woman writes Leon a letter explaining that, after her experiences with her late husband, a selfish and coarse man, she never wants to have another but only yearns for one thing - to bear a child. After some time she sends Leon half a ring and tells him that she has given birth to a daughter. Costa, deeply unhappy, volunteers for the army and deliberately tries to get himself killed. Badly wounded, he finds himself at the castle of the countess Lenka Rossetti who recognises him as the father of her child. While he is recovering, Costa realises that he now loves her and her daughter Leonka. Since his feelings are returned, Lenka finally tells him that she is his lost masked lover and Leonka is his daughter.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
soudce
Artur
generál Perucci

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Albert hrabě Angely
stará dáma



Film je v jazycích..
Čeština (1940)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1940)
Formát obrazu
CDS 35mm (1940)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1940
Distributor
Československo
Kino

1940
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 327 krát
vygenerovano za: 0.0991 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)