Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Muzikantská Liduška
rok natočení:1940
film: Muzikantská Liduška / Muzikantská Liduška (1940)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
96 min.
přidal
admin
film přidaný
10.07.2015, 21:22:51

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Rodina bohatého sedláka Staňka se přistěhovala do malé vesnice. Dcera sedláka, Liduška, se zamilovala do houslisty Toníka, ale rodiče její lásce nepřáli a sami jí našli ženicha, syna místní usedlice Krejzové. Liduška Krejzu odmítla, ale staří Staňkovi přesto stanovili datum svatby. Liduška je rozhodnuta s Toníkem utéci, ale když se dozví, že je Toník povolán na vojnu, v zoufalství svolí, že si Krejzu vezme. Toník se nakonec z vojny vyváže, ale Staňkovi před ním Lidušku ukryjí. Při svatbě Toník naposledy zahraje Lidušce v kostele a uteče ze vsi. Liduška, dojata jeho hrou, prohlásí u oltáře, že byla ke sňatku donucena. Marně však po Toníkovi pátrá. Chodí od muziky k muzice, trápí se a její mysl se zatemní. Rodiče pochopí, jak dceři ublížili, ale nikdo jí už nemůže pomoci. Teprve kořenářka Frantina, která Toníka přivede, ukončí Liduščino trápení. Veliká radost Lidušku opět uzdraví a starý Staněk již nebrání jejímu sňatku s Toníkem.
================================================================

Wealthy farmer Staněk and his family move to a small village. Their daughter Liduška falls in love with the violinist Toník but her parents do not agree to the match and find her a bridegroom themselves in the son of the local woman Krejzová. Liduška rejects Krejza but her parents still set a date for the wedding. Liduška is determined to run off with Toník but when she discovers he is to be called up, her despair drives her to marry Krejza. Toník manages to discharge himself from the army but the Staněks won't let him near their daughter. During the wedding Toník plays for Liduška in the church for the last time and runs out of the village. Liduška, touched by his music, declares at the altar that she was forced into the marriage. Her search for Toník, however, is futile. She travels from one village dance to the next, she becomes wretched and her plight begins to affect her mind. Her parents realise that they had harmed their daughter but it is too late to help her. Only the herbalist Frantina is able to end Liduška's suffering when she brings Toník to her. Liduška's great joy brings her back to health and the old Staněk no longer try to prevent her wedding with Toník.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Asistent Režiséra
CHoreograf

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
basista Chomelka
pozounista Honza Lahoza

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
venkovan#1
Vočko
c.a k.sanytrník Souček



Film je v jazycích..
Čeština (1940)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1940)
Formát obrazu
CDS 35mm (1940)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1940
Distributor
Československo
Kino

1940
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 309 krát
vygenerovano za: 0.0933 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)