Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Prosím pane profesore!
rok natočení:1940
film: Prosím pane profesore! / Prosím pane profesore! (1940)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
85 min.
přidal
admin
film přidaný
21.12.2015, 20:03:25

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Family
Rodinný
info zde :

Obsah filmu:

Do oktávy pražského gymnázia nastoupí nový student Šmolka. Nadaného upřímného chlapce si oblíbí spolužáci i profesoři. Jen přísný profesor Hladík na něj pro malý konflikt zanevře. Šmolka se také zastane spolužačky Zemancové, když se jí třídní šplhoun Vobořil snaží zesměšnit před celou třídou. Uražený Vobořil se Šmolkovi pomstí: vloží mu do náprsní kapsy svou peněženku a ohlásí profesoru Hladíkovi ztrátu. Ten peněženku najde a navrhne Šmolku na vyloučení. Třída však nevěří ve Šmolkovu vinu a podezírá Vobořila z intriky. Během školní exkurze do železáren se Vobořil těžce zraní. Život mu zachrání včasná transfuze krve. Když se mladík dozví, že to byl právě Šmolka, který mu poskytl svoji krev, zastydí se za své chování a veřejně přizná svůj čin. Tyto události také výrazně zlepší Hladíkův vztah ke studentům.
================================================================

A new student called Šmolka begins classes in the top form of a Prague secondary school. Both pupils and teachers are enchanted by this sincere boy's talents. Only strict professor Hladík takes a dislike to him after a minor difference of opinion. Šmolka also takes the side of his classmate Zemancová when the class bully Vobořil tries to make fun of her in front of the whole class. Shown up in front of his mates, Vobořil plans his revenge: he places his wallet in Šmolka's top pocket and announces to professor Hladík that he has lost it. Hladík finds the wallet and proposes that Šmolka be expelled. The class, however, does not believe that Šmolka is guilty and suspects Vobořil of the intrigue. During a school outing to an ironworks Vobořil is seriously injured. A rapid blood transfusion saves his life. When the young boy finds out that it was Šmolka who gave his blood, he is ashamed of his behaviour and publicly confesses to his misdemeanour. These events also significantly improve Hladík's relationship with his pupils.

================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
profesor#1

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
ředitel ústavu Šaman



Film je v jazycích..
Čeština (1940)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1940)
Formát obrazu
CDS 35mm (1940)

Název
Režie
Přečteno: 267 krát
vygenerovano za: 0.0919 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)