Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Pelikán má alibi
rok natočení:1940
film: Pelikán má alibi / Pelikán má alibi (1940)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
80 min.
přidal
geron
film přidaný
29.03.2012, 16:08:02

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Crime
Kriminální
info zde :

Obsah filmu:

Pouliční fotografové Máček a Kalabis vyfotografují náhodou pachatele loupeže v klenotnictví. Muž i se svým společníkem zmizí. Když si zloděj později uvědomí, že byl fotografován, pošle společníka pro negativ a sám čeká v cukrárně. Nereaguje na významné pohledy mladé prodavačky Jarmily, která v něm poznává svého známého z nedělního výletu. Dívka netuší, že lupič Sláma je k nerozeznání podoben jejímu příteli Pelikánovi. Kvůli této podobě je Pelikán později vyslýchán policií a jen obtížně dokazuje své alibi. Do celého případu se zamotají i oba fotografové v roli svérázných detektivů - amatérů. Sláma vyláká Pelikána do svého bytu a tam ho sváže. Vydá se do bytu jeho tety, aby získal lístek z úschovny, kde je uložen lup. Lístek dal totiž Pelikánovi omylem Slámův společník. Teta však pozná, že nejde o jejího synovce, a pravý pachatel je konečně zatčen. Pelikánovou odměnou je Jarmilina láska.
================================================================

Street photographers Máček and Kalabis happen to take a photograph of a robber stealing from a jeweller's store. The man and his accomplice disappear. When the thief realises that he was photographed, he sends his accomplice for the negative and waits in the confectioner's shop. He does not respond to the meaningful looks he gets from the young shop assistant Jarmila who recognises in him the man she met on a Sunday outing. The girl does not realise that this robber Sláma is identical to her boyfriend Pelikán. Thanks to his similarity Pelikán is interrogated by the police and has a hard time explaining his alibi. The two photographers find themselves embroiled in the case in the role of amateur sleuths. Sláma lures Pelikán to his flat and ties him up. He then goes to Pelikán's aunt's flat to get the ticket for the left-luggage office where the spoils are being stored. Sláma's accomplice had given Pelikán the ticket by mistake. His aunt, however, knows that this is not her nephew and the real perpetrator is finally arrested. Pelikán is rewarded with Jarmila's love.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Námět
Hudba
Scénarista
hudba k písni

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vetešník Tokal
Klára Urbánková

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
detektiv
strážník#1



Film je v jazycích..
Čeština (1940)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1940)
Formát obrazu
CDS 35mm (1940)


seznam Písní, které zazněly ve filmu:
název písně
rok
délka(min.)
Osoba
Profese
1940
min.
hudba k písni

Název
Režie
Přečteno: 585 krát
vygenerovano za: 0.3561 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)