Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Babička
rok natočení:1940
film: Babička / Babička (1940)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
91 min.
přidal
admin
film přidaný
28.03.2015, 21:53:16

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Proškovy děti netrpělivě očekávají příjezd své babičky na Staré bělidlo. Po selsku ustrojená žena si je hned získá laskavostí a moudrostí. Stejně snadno naváže vztah se sousedy, kteří se jí záhy začnou svěřovat se svými bolestmi. Nejvíce starou ženu dojme příběh šílené Viktorky, jež se jako dívka zamilovala do myslivce, odešla s ním a snad šastně žila. Muž však na vojně padl a ona se vrátila do rodné vsi. Nedokázala už ale žít mezi lidmi, bloudila po lesích, až ji jednou za bouřky zabil padající strom. Této nešastnici už babička nemohla pomoci. Je tu však Kristla a její Jakub, který má odejít na čtrnáct let na vojnu, a pak kněžnina schovanka Hortensie, která se trápí pro lásku k malíři. Když si babička získá náklonnost paní kněžny, přimluví se za mladé dvojice a také získá místo pro chudáka Kudrnu. Babička umírá a má jediné přání - vidět Barunku, kterou si nejvíce oblíbila. Dívka je nyní ve Vídni, ale přijede domů včas, aby se s babičkou rozloučila.
================================================================

Prošek's children impatiently await the arrival of their grandmother to Staré bělidlo. The woman in peasant dress immediately wins them over with her kindness and wisdom. In the same way she easily makes the acquaintance of the neighbours who soon begin confiding in her their sorrows. The aged woman is touched above all by the story of crazy Viktorka who as a young woman fell in love with a jaeger, left with him and likely lived happily. Her husband, however, fell in battle and she returned to her native village. But she was no longer able to live among people. She wandered through the forest until one day during a storm she was killed by a falling tree. This unfortunate woman grandmother could no longer help. But here are Kristla and her Jakub, who must leave for fourteen years of military service, and then the princess's ward Hortensie who suffers for the love of a painter. When grandmother wins the affection of the princess, she puts in a word for the young couple and also obtains a position for poor Kudrna. Grandmother is dying and has just one wish: to see Barunka, who was her favourite. The young girl now lives in Vienna, but she comes home in time to say good-bye to her grandmother.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
otec Kristly
správce zámku
komorník na zámku Leopold

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
kovářka věštkyně



Film je v jazycích..
Čeština (1940)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1940)
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1940
Distributor
Československo
Kino

1940
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 562 krát
vygenerovano za: 0.1393 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)