Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Panna
rok natočení:1940
film: Panna / Panna (1940)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
79 min.
přidal
geron
film přidaný
13.03.2012, 15:23:49

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Paní Piskořová, spolumajitelka zadluženého penzionu, nutí svou dceru Kláru do sňatku s bohatým postarším architektem Kacíkem, který se před časem rozešel se svou ženou. Klára však miluje číšníka Prokopa, o kterém neví, že je ve skutečnosti báňským inženýrem. Nikdo netuší, že Klářiny pozemky, považované za bezcenné, obsahují naleziště uhlí. Podvodný bankéř Jonát, který to zjistí, chce tento majetek získat sňatkem s Klárou. Do penzionu přijíždí Kacíkova dcera Milena, která chce opět smířit své rodiče. Prosí také otce, aby Jonáta přiměl ke zrušení podvodné smlouvy, ohrožující její věno. Piskořovi zaútočí na Kláru, aby rozhodla, zda se provdá za architekta nebo bankéře. Její odpověï, že už je pozdě, si rodiče chybně vyloží a chtějí zjistit, kdo byl jejím svůdcem. Objevuje se mapa Klářiných pozemků, kterou skrýval Jonát a která prozrazuje, proč se s ní chtěl oženit. Kacík ho donutí k vrácení Milenina věna a odjíždí ke své ženě. Vysvětlí se i domnělé Klářino těhotenství a ona se může provdat za milovaného Prokopa.

================================================================

Mrs Piskořová, co-owner of an insolvent boarding house, forces her daughter Klára into a marriage with the wealthy elderly architect Kacík who has recently left his wife. Klára, however, loves the waiter Prokop who, unbeknown to her, is in fact a mining engineer. No-one is aware of the fact that Klára's land, thought to be worthless, contains a valuable coal deposit. The fraudulent banker Jonát discovers this fact and intends acquiring this land by marrying Klára. Kacík's daughter Milena arrives at the boarding house in an attempt to appease her parents. She also asks her father to urge Jonát to cancel the suspect contracts which threaten her dowry. Mr and Mrs Piskoř try to make Klára decide which of the two she will marry, the architect or the banker. Her answer that it is too late is mistakenly interpreted by her parents who then demand to know who has seduced her. A map of Klára's land is discovered which Jonát had been hiding and which reveals why he wanted to marry her. Kacík forces him to return Milena's dowry and then goes off to see his wife. Klára explains that she is not pregnant and she is finally able to marry her beloved Prokop.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
architekt Kacík
policejní inspektor Roškot

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
majitel penzionu Piskoř
Piskořová
sluha v penzionu Václav



Film je v jazycích..
Čeština (1940)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1940)
Formát obrazu
CDS 35mm (1940)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1940
Distributor
Československo
Kino

1940
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 889 krát
vygenerovano za: 1.9599 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)