Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Minulost Jany Kosinové
rok natočení:1940
film: Minulost Jany Kosinové / Minulost Jany Kosinové (1940)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
107 min.
přidal
admin
film přidaný
08.07.2015, 20:58:01

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Student Jiří Sutnar se zranil, ale nikdo neví, jak k nehodě došlo. Uzdravující se mladík se svěří matce a řekne jí, co jeho úrazu předcházelo. Jiří se před časem zamiloval do herečky Jany Kosinové, kterou znal jen z fotografie. Když ji pak viděl i v divadle, odhodlal se napsat pro ni hru a vzbudit tak její pozornost. Herečku jeho prvotina opravdu zaujala, nebo jí připomněla vlastní minulost. Je nyní slavná, ale má za sebou zlé zkušenosti. K divadlu jí pomohl muž, jehož milovala a přitom netušila, jak podivný život vede. Už dávno prohlédla, ale Vilém ji stále pronásleduje a vydírá. Nešastná žena podlehne čisté náklonnosti Jiřího a prožívá s ním chvíle štěstí, Vilém se však zúčastní premiéry Jiřího hry a žádá na Janě, aby hocha opustila a odjela s ním do Ameriky. Následuje hádka, při níž Vilém ženu zraní. Jiří se domnívá, že je mrtvá, a obrátí proti sobě zbraň. Oba jsou nakonec zachráněni a hledají sílu v krátkém štěstí, jež spolu prožili.
================================================================

Student Jiří Sutnar is injured but no-one knows how the accident happened. The convalescent young man decides to confide in his mother and he tells her how he came by his injury. Sometime before, Jiří had fallen in love with the actress Jana Kosinová whom he had known only from a photograph. When he saw her in the theatre he decided to write a play for her in order to attract attention to himself. The actress was indeed fascinated by his first play since it reminded her of her past. She is now famous but has some unpleasant experiences behind her. She began acting in the theatre with the help of a man whom she loved whilst unaware of the strange life he was leading. She has now long realised what sort of a man he is but he continues to persecute and blackmail her. The unhappy woman succumbs to Jiří's pure admiration for her and is able to find moments of happiness in his company. Vilém, however, attends the premi re of Jiří's play and asks Jana to leave the boy and go with him to America. A quarrel ensues during which Vilém injures the woman. Jiří thinks that she is dead and turns the weapon on himself. In the end, both are saved and they try to find strength in the short spell of happiness they had experienced together.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
dirigent
kapitán parníku Vltava
režisér
dramaturg
truhlář Antonín Sutnar

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
asistent v nahrávacím studiu
návštěvník divadla#1
divadelní kritik
agent pro zahraniční scény Simon
vrchní v baru
listonoš#1



Film je v jazycích..
Čeština (1940)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1940)
Formát obrazu
CDS 35mm (1940)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1940
Distributor
Československo
Kino

1940
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 342 krát
vygenerovano za: 7.9683 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)