Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Čekanky
rok natočení:1940
film: Čekanky / Čekanky (1940)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
79 min.
přidal
admin
film přidaný
07.04.2015, 18:40:11

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Praktikant Plichta přijíždí do služby na venkovské panství, kde vládne přísný zákaz ženitby úředníků, vydaný hrabětem. Plichta však cestou poznal Jiřinu Krátkou, zamiloval se do ní a hodlá se ženit. O Jiřinu se také ucházejí adjunkt Ptáček a praktikant Ráček. Všichni úředníci již mají vyhlédnuté nevěsty, kterým říkají čekanky. Zpráva o smrti hraběte proto vyvolá rozruch a na panství se chystá dvanáct veselek naráz. Jiřina chce Plichtu poškádlit a přislíbí Ráčkovi manželství. Plichta naopak namluví Ráčkovi, že nový pan baron miluje výhradně vdané ženy. Zpráva se rozšíří a všichni novopečení ženáči slibují baronovi pomstu. Když baron přijede na panství, všechny čekanky jsou jím okouzleny. Baron se rozhodne uspořádat na jejich počest slavnost. Pánové jsou naopak pobouřeni a jsou odhodláni své ženy před šaramantním "svůdníkem" chránit. Plichta se baronovi přizná ke své lži, která způsobila rozruch. Pobavený baron mu odpouští a zvýší mladým zámeckým úředníkům platy.
================================================================

Young Plichta arrives to serve out an apprenticeship on a country estate where the count has sternly decreed that officials may not marry. However, on the way Plichta met and fell in love with Jiřina Krátká, and he intends to marry her. The petty official Ráček and fellow apprentice Ptáček are also interested in Jiřina. All officials have prospective brides who they call ladies in waiting. News of the count's death therefore causes a great flurry - twelve weddings are planned at once. Jiřina, wanting to tease Plichta, promises her hand to Ráček. Plichta then tells Ráček that the new baron only loves married women. Word gets out and all the newly weds vow vengeance on the baron. When the baron arrives at the estate, all the women are enchanted by him. The baron decides to arrange a festivity in their honour. The men are scandalised and resolve to protect their wives from the charming "seducer". Plichta confesses to the baron that he told lies about him and that this caused all the commotion. The baron, greatly amused, forgives Plichta and raises the salaries of all young clerks on the estate.

================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
baron
poklasný
úředník Hřídelíček



Film je v jazycích..
Čeština (1940)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1940)
Formát obrazu
CDS 35mm (1940)

Název
Režie
Přečteno: 366 krát
vygenerovano za: 0.1024 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)