Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Artur a Leontýna
rok natočení:1940
film: Artur a Leontýna / Artur a Leontýna (1940)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
86 min.
přidal
admin
film přidaný
27.03.2015, 16:44:43

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Artur Drmola je rozmazlený synek z bohaté rodiny, který všude prohlašuje, že ho každá dívka zajímá nanejvýše tři měsíce, a že stejně tomu bude i s jeho manželkou. Jednoho rána se ještě opilý mladík setká v parku se svou dávnou kamarádkou z dětství, Leontýnou Sobotovou. Dívka mu za jeho způsob života vyčiní, ale Artur si nevzpomene, odkud by ho mohla znát. Leontýna je také z bohaté rodiny, přesto pracuje v podniku svého otce. Artur se do ní zamiluje, úplně se změní a začne rovněž pracovat v otcově kanceláři. Starostlivá matka si myslí, že Arturovi něco schází, a hodlá ho oženit. Sobotovi však nepřijmou její vyjednávání, nebo jejich dcera si může zvolit ženicha podle vlastního uvážení. Leontýna se z Arturovy proměny těší a nakonec se skutečně stane jeho ženou. Dívka však dobře ví o jeho někdejším tvrzení a vyžádá si na svém muži slib, že po dobu tří měsíců budou manželé jen před lidmi. Artur a Leontýna však brzy pochopí, že jsou pro sebe jako stvořeni.
================================================================

Artur Drmola is the spoiled son of a rich family who proclaims to one and all that every young woman retains his interest for three months at the longest, and if he were to have a wife it would be no different. One morning the young man, still drunk, meets his old childhood friend Leontýna Sobotová. The young woman reproaches him for his way of life, but Artur does not recall from where she could know him. Leontýna is also from a wealthy family, yet she works in her father's company. Artur's affection for her completely transforms him and he also begins to work in his father's office. His worried mother thinks that something is missing in Artur's life, and she intends to have him married. The Sobota's, however, do not accept her bargaining, for their daughter may select the man she will marry after her own discretion. Clearly Leontýna is pleased with the change in Artur and in the end she actually becomes his wife. The young woman is well aware, however, of Artur's former claim, and she asks him to promise that during the three months he will not touch her and they will be husband and wife formally and only in public. But Artur and Leontýna soon come to understand that they were made for one another.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Sobotová, matka Leontýny
lichvář Fidrmuc

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
nezaměstnaný
učitelka vaření Jaroslava Stránská



Film je v jazycích..
Čeština (1940)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono
Formát obrazu
CDS 35mm (1940)

Název
Režie
Přečteno: 402 krát
vygenerovano za: 0.0979 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)