Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Druhá směna
rok natočení:1940
film: Druhá směna / Druhá směna (1940)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
80 min.
přidal
geron
film přidaný
29.03.2012, 16:12:24

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info

Obsah filmu:

Vrchní inženýr Jiří Gregor žije se svou ženou Marií v kraji uhelných dolů. Jejich častým hostem je ing. Petr Lukáš, přítel Jiřího. Jednou však Petr využije Gregorovy nepřítomnosti a vyzná Marii lásku. Když se ji pokusí obejmout, objeví se Jiří. Marie přísahá, že Petrovy city nesdílí. Druhého dne Jiří sfárá do dolu a setká se zde s Petrem. Pohrozí mu smrtí, pokud bude ještě jeho ženu obtěžovat. Vtom se ozve výbuch a Lukáš odejde do hořící štoly se záchrannou četou. Ta se pak vrátí bez něho. Gregor nařídí zedníkům, aby zazdili štolu, ve které Lukáš zmizel, protože požár je nutno lokalizovat. Když neuposlechnou, zazdí ji sám. Na příkaz vyšetřujícího soudce je však za své počínání zatčen. U soudu je mu předložen dopis, zdánlivě dokazující Petrův poměr s Marií, a zoufalý Jiří se přizná, že Petra zabil. Marie se nervově zhroutí a v horečce neustále volá, že Petr žije. Ten se skutečně objeví v soudní síni. Jiří je propuštěn a oba muži se smíří.
================================================================

Chief engineer Jiří Gregor and his wife Marie live in a coal-mining area. Jiří's friend, Petr Lukáš, is a frequent guest of theirs. One day Petr takes advantage of Jiří's absence to tell Marie he is in love with her. Just as he is trying to embrace her Jiří appears. Marie swears she does not share Petr's feelings. The next day Jiří goes down into the mine and meets Petr, whom he threatens to kill if he ever bothers his wife again. Then there is an explosion. Petr goes into the burning gallery with a rescue team. The team comes back without him. Gregor orders that the gallery be walled off to contain the fire. When the builders refuse to do as he says, Gregor builds the wall himself. The accident investigator orders the arrest of Jiří for what he has done. In the accident tribunal a letter is presented that appears to prove Petr had an affair with Marie. Jiří, in despair, admits to killing Petr. Marie has a nervous breakdown and in her feverish state calls out repeatedly that Petr is still alive. Petr then actually appears in the court room. Jiří is acquitted and the two men are reconciled.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman
Zástupce vedoucího výroby

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
havíř Solar

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
strážmistr četnictva
havíř Prokeš



Film je v jazycích..
Čeština (1940)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1940)
Formát obrazu
CDS 35mm (1940)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1940
Distributor
Československo
Kino

1940
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 521 krát
vygenerovano za: 0.0559 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)