Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Slečna matinka
rok natočení:1938
film: Slečna matinka / Slečna matinka (1938)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
103 min.
přidal
geron
film přidaný
29.03.2012, 15:28:59

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Hudební
info zde :

Obsah filmu:

Pan Klučina, majitel módního salonu, vymyslí se svým reklamním šéfem Muškou neobvyklou reklamu. Manekýnka Boženka bude jezdit čtrnáct dnů po republice v modelových kostýmech a kdo ji pozná, dostane vysokou odměnu. V horském hotelu v Krkonoších se Boženka, na radu Mušky, který ji doprovází, zapíše jako Martenová. Naneštěstí má v hotelu zamluvené apartmá skutečná paní Martenová a tak dojde k záměně. Za paní Martenovou přijede její nevlastní syn Jan, slavný automobilový závodník, a protože novou manželku svého otce nezná, pokládá za ni Boženku. S Janem přijede Daisy, která byla kdysi Muškovou milou. Jeden z hostů, pan Nehasil, tvrdí, že manekýnku Boženku poznal. Do této situace přijede Klučina a snaží se odhalení zabránit. Když Jan zjistí, že Boženka není jeho matkou, požádá ji o ruku, protože se do ní zamiloval. Boženka souhlasí. Muška se znovu smíří s Daisy. Ani Klučina nepřijde o peníze, protože reklamní akce začala ráno a ráno i končila a pan Nehasil odhalil Boženku až večer.

================================================================

Mr Klučina, owner of a fashion house, devises an unusual publicity gimmick with his marketing head, Mr Muška: a top fashion model, Boženka, will travel round the republic incognito dressed in his costumes and anyone who recognises her will win a prize. At a hotel in the Krkonoše mountains Boženka, on the advice of Muška who is accompanying her, enters the name Mrs Martenová in the guest book. Unfortunately a woman whose real name is Mrs Martenová has a suite reserved, and confusion results. Mrs Martenová's stepson Jan arrives at the hotel to visit her and since he has not seen his father's new wife assumes it is Boženka. Jan is accompanied by Daisy who once was Muška's girlfriend. One of the guests, Mr Nehasil, recognises Boženka. Klučina arrives at this moment and tries to prevent the exposure. When Jan finds out Boženka is not his mother he asks for her hand in marriage because he is in love with her. Boženka happily accepts. Muška makes up with Daisy. Klučina does not lose any money because the competition began in the morning and ended in the morning, and Mr Nehasil recognised Boženka in the evening.


================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Asistent Režiséra
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
ředitel hotelu
továrník Jakub Sesle
ředitel Nehasil

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
divák na závodech
ředitel hotelu ´´Sokolská bouda´´ Želva
automechanik#1
Slovenka



Film je v jazycích..
Čeština (1938)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1938)
Formát obrazu
CDS 35mm (1938)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1938
Distributor
Československo
Kino

1938
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 576 krát
vygenerovano za: 0.2113 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)