Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Holka nebo kluk?
rok natočení:1938
film: Holka nebo kluk? / Holka nebo kluk? (1938)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
101 min.
přidal
admin
film přidaný
19.05.2015, 00:08:51

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Tři nepovedená manželství udělala ze statkáře Orlického nepřítele žen. Ke staromládenectví nutí své zaměstnance i synovce Ríšu, který s ním žije. Poté, co zjistí, že se Ríša schází s dívkou, uvažuje Orlický o vhodnějším dědici. Statkář zahlédne v novinách fotografii Ady Bártů, tanečníka a zpěváka. Uvědomí si, že by mohlo jít o syna jeho sestry, která se kdysi provdala proti přání rodičů. Pošle proto do Prahy svého tajemníka Kropáčka. Ten zjistí, že jde skutečně o potomka sestry Orlického a že má dokonce hospodářskou školu, ale že je to bohužel dívka. Ada jenom vystupuje v mužském převleku v divadle. Ada přinutí Kropáčka, aby ji v mužském obleku vzal s sebou. Strýc uvěří, že jde o chlapce, ale Ada má brzy se svým převlekem potíže, protože se zamilovala do Ríši. Ten podvod brzy prohlédne a její city opětuje. Strýc, který si Adu oblíbil, se nakonec se vším smíří, zvláště když mu mladí lidé slíbí, že mu jejich děti budou říkat dědečku.
================================================================

Three unsuccessful marriages have made of estate-owner Orlický an enemy of women. He pressures his employees, even nephew Ríša who lives with him, into bachelorhood. Later, when he finds out that Ríša has met a young girl, Orlický thinks about a more suitable heir. The estate owner sees in the newspaper a photograph of Ada Bártů, dancer and singer. He thinks that this could be the son of his sister, who at one time married against their parents' wishes. Consequently he sends his secretary, Kropáček, to Prague. He ascertains that this actually does concern the offspring of Orlický's sister and that this offspring even has a business school, but unfortunately it is a girl. Ada only presents herself in men's clothing in the theatre. Ada makes Kropáček take her dressed in men's clothing with him. The uncle believes that she is a boy, but Ada soon has some difficulties with her disguise as she has fallen in love with Ríša. The deception is soon seen through and Ríša returns Ada's feelings. The uncle, who has grown fond of Ada, eventually reconciles with everyone, especially when the young couple promise him that their child will call him grandfather.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Námět

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
statkářka Jindřiška Lenská
komorník Alois
inspicient Špaček
lesník



Film je v jazycích..
Čeština (1938)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1938)
Formát obrazu
CDS 35mm (1938)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1938
Distributor
Československo
Kino

1938
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 325 krát
vygenerovano za: 0.1641 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)