Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Pozor, straší!
rok natočení:1938
film: Pozor, straší! / Pozor, straší! (1938)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
86 min.
přidal
geron
film přidaný
14.03.2012, 15:16:31

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Hudební klauni Rik a Rak, otec Švamberk s dcerou Zdeňkou, se bídně protloukají po poutích. Zdeňka prozradí starému klaunovi Tomovi, že její otec vyrůstal na nedalekém zámku Lípově, ale jeho otec ho vydědil kvůli sňatku s komediantkou. Na Tomovu radu pošle Zdeňka dědečkovi svou reklamní fotografii s prosbou o setkání. Je skutečně pozvána na zámek, ale protože ji dědeček považuje podle oblečení na fotografii za muže, musí Zdeňka dál vystupovat jako vnuk. Dědeček najme vychovatele a Zdeňka se do mladého a pohledného Jiřího brzy zamiluje. Na zámek příjíždí dědečkův přítel s dcerou Lídou, které se Jiří trochu dvoří. "Zdeňkovi" však prozradí, že se mu více líbí romantické typy, jako je tajemná doňa Isabella na obraze v hale. Na kostýmní večírek se proto Zdeňka vydá v převlečení za Isabellu a získá Jiřího srdce. Aby vyhnali Lídu ze zámku, převléknou se Zdeňka a věrný sluha Dominik za strašidla. Zdeňčino tajemství je však prozrazeno a zahanbená Zdeňka odchází. Ale dědeček, doprovázený Jiřím, ji vyhledá a s oběma, synem i vnučkou, se smíří.
================================================================

Musical clowns Rik and Rak, Švamberk and his daughter Zdeňka, scrape a living by travelling round village fairs. Zdeňka confides in the old clown Tom and tells him that her father grew up at Lípov castle located nearby but that his father disinherited him for marrying a comedienne. Following Tom's advice, Zdeňka sends her grandfather a promotional photograph and asks to meet with him. She is then invited to the castle but, since her grandfather, judging by the photograph, thinks she is a man, Zdeňka has to pretend to be his grandson. Grandfather hires a tutor and Zdeňka soon falls in love with the young and attractive Jiří. Grandfather's friend and his daughter Lída arrive at the castle; Jiří initially shows slight interest in Lída. He tells "Zdeněk", however, that he prefers the romantic type, like the mysterious dona Isabella in the painting in the hall. When a costume ball is held at the castle, Zdeňka decides to dress as Isabella and wins Jiří's heart. In order to drive Lída out of the castle, Zdeňka and the faithful servant Dominik dress as ghosts. Zdeňka's secret is then revealed and she leaves the castle in shame. Grandfather and Jiří try to find her and the former makes his peace with both son and granddaughter.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Scénarista
text písně
zpívá

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
divák v cirkuse#1
hotelový sluha Josef
hudební klaun Rik



Film je v jazycích..
Čeština (1938)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1938)
Formát obrazu
CDS 35mm (1938)

Název
Režie
Přečteno: 619 krát
vygenerovano za: 0.5472 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)