Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Boží mlýny
rok natočení:1938
film: Boží mlýny / Boží mlýny (1938)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
87 min.
přidal
geron
film přidaný
14.03.2012, 15:20:35

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Starý chodský sedlák Záhoř tvrdí mladému Podestátovi, že jeho otci vrátil tři sta zlatých předtím, než starý Podestát zemřel. Z lakoty se Záhoř odhodlá i ke křivé přísaze před soudem. Rozhořčený věřitel ho varuje před božím hněvem. Záhořovi synové, Matěj a Vondra, se ucházejí o stejnou dívku - dceru kováře Nanu. Ta dá přednost mladšímu a citlivějšímu Matějovi, který se jako ženatý stává hospodářem. Je však pohodlný, a tak energický Vondra zaujme postupně jeho místo ve vedení statku i v životě Nany. Nana čeká Vondrovo dítě a Matěj se rozhodne odjet do Ameriky. Vondra vidí u Matěje peníze a domnívá se, že je ukradl Naně. Dojde ke rvačce, při které Vondra Matěje nešastnou náhodou zabije. Při zakopávání těla ho uvidí soused. Starý Záhoř chce vrátit upřené peníze, ale Podestát je jako prokleté odmítne. Zoufalý sedlák zapálí ve své stodole bankovky a způsobí požár. Statek vyhoří do základů. Zachránila se pouze otřesená Nana se svým malým synkem.
================================================================

An old farmer from Chodsko, Záhoř, persuades young Podestát that he returned a loan of 300 gold pieces to his father before the latter's death. Out of miserliness Záhoř is even prepared to perjure himself before the court. The angered creditor warns him of God's wrath. Záhoř's sons, Matěj and Vondra, are wooing the same girl, the smith's daughter Nana. She chooses to marry the younger and more sensitive Matěj who, being the married son, then becomes the manager of the estate. But Matěj being slightly slothful, Vondra ends up playing a greater part in the running of the estate and in Nana's life. Nana reveals she is expecting Vondra's child, and Matěj decides to go to America. Vondra notices Matěj has some money and assumes that he stole it from Nana. The brothers quarrel and in an unfortunate accident Vondra kills Matěj. A neighbour sees Vondra burying the body. Old Záhoř wants to return the money but Podestát refuses it as it is cursed. The farmer in despair burns the banknotes in his barn and causes a fire. The whole farm burns down; only a shaken Nana and her baby boy escape the blaze.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
sedlák Bulovec

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vystěhovalecký agent



Film je v jazycích..
Čeština (1938)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1938)
Formát obrazu
CDS 35mm (1938)

Název
Režie
Přečteno: 656 krát
vygenerovano za: 0.3956 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)