Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Slávko nedej se!
rok natočení:1938
film: Slávko nedej se! / Slávko nedej se! (1938)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
13.07.2016, 18:59:19

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Lékárník Pavlovský má moderního a sportovně založeného syna Karla, rovněž lékárníka, kterého by rád oženil. Posílá ho proto do Kutné Hory ke svému příteli Řepovi, který má dceru ve věku na vdávání. Miroslava je však dívka přísně vedená svými konzervativními rodiči a postrádá proto jakýkoliv šarm. Karel se v rodině setká také se strýcem Ambrožem, který žije dvojím životem. Ve dne je vážným starším mužem a v noci tajně prchá, aby mohl vystupovat v místním divadle. Karel, znechucený Miroslavou, se vydá s Ambrožem na flám. Protože však trochu přebere, omylem skončí v křesle v dívčině pokoji, kde je ráno objeven. Pan Řepa Miroslavu a Karla prohlásí za snoubence a vzápětí odjíždí se ženou na přednáškové turné. Miroslavu krutě zamrzí zjevná Karlova nechu ke sňatku s ní. Využije nepřítomnosti rodičů a během několika týdnů se změní za pomoci cvičení, kadeřníka a nového oblečení v moderní dívku Slávku. Rodiče jsou po návratu její proměnou zděšeni. Se vším se však smíří, když zjistí, že s touto dívkou se Karel již rád ožení.

================================================================

Pavlovský, a chemist, has a modern-minded and sporty son called Karel, also a chemist, whom he would like to see married. Hence he sends him to his friend Řepa in Kutná Hora, Řepa having a daughter of marriageable age. Miroslava, it turns out, is strictly governed by her conservative parents and has no charm at all. In the family Karel gets to know uncle Ambrož who leads a double life. In the evening he creeps out so he can appear on stage at the local theatre. Karel, bored by Miroslava, goes out with Ambrož to have a night on the town. Because that night he had a bit too much to drink, he somehow ends up sleeping on the chair in Miroslava's bedroom, where next morning he is discovered. Mr Řepa declares that Karel and Miroslava are engaged, before leaving with his wife on a lecture tour. Miroslava is upset that Karel evidently has no desire to marry her. She makes the most of her parents' absence and in a few weeks, with the help of exercise, a hairdresser and new clothes, she transforms herself into a modern girl by the name of Slávka. Her parents are shocked by the change in her but accept it when they find Karel is now quite prepared to marry her.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Asistent Režiséra
Kameraman
Hudba
Scénarista
hudba k písni

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
fotograf Silaba
ředitel operetního divadla

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
divák na volejbalu
lékárník Bořivoj Pavlovský
soukromnice Bartošová


Epizodní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
číšnice od Tří kavek a fotomodelka


Film je v jazycích..
Čeština (1938)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1938)
Formát obrazu
CDS 35mm (1938)


seznam Písní, které zazněly ve filmu:
název písně
rok
délka(min.)
Osoba
Profese
1938
min.
hudba k písni
1938
min.
hudba k písni

Název
Režie
Přečteno: 283 krát
vygenerovano za: 0.1653 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)