Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hrdinové hranic
rok natočení:1938
film: Hrdinové hranic / Hrdinové hranic (1938)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
21.05.2015, 15:57:27

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info

Obsah filmu:

Příběh je situován do pohraniční vesnice, kde místní obyvatelé hovoří slovensky. Velitel celní a finanční služby Hladík zde žije se svou ženou, synkem a babičkou. Do vesnice přijdou dva němečtí turisté - muž a žena - údajně sourozenci a ubytují se u vinopalníka a pašeráka Roháče. Za Roháčovou neteří Aničkou chodí respicient finanční stráže Kriško. Turisté, ve skutečnosti agenti, se zmocní tajných vojenských dokumentů. Při přestřelce na hranici zahyne Hladík a jeho těhotná žena musí před malým synkem utajit otcovu smrt. Agent je těžce raněn a schovává se u Roháče, nakonec zřejmě zemře. Roháč je celníkům podezřelý. Mezi Aničkou a Kriškem dojde k rozkolu. Když Roháč zjistí, jak je to s turisty, napomůže k dopadení agentky a k záchraně tajného dokumentu. Paní Hladíková porodí dítě a spolu se synem a babičkou odjedou do vnitrozemí.
================================================================

The story is situated in a border village where the local inhabitants speak Slovak. The commander of the Customs and Inland Revenue Service, Hladík, lives here with his wife, son, and grandmother. Two German tourists come to the village - a man and a woman - allegedly siblings, and they find lodgings at the house of wine-distiller and smuggler Roháč. Kriško, an inspector of the Inland Revenue Service, comes on visits to Roháč's niece Anička. The tourists, in reality agents, get their hands on secret military documents. During an exchange of fire at the border Hladík dies and his pregnant wife must hide his death from their son. An agent is seriously wounded and he takes refuge at Roháč's. Eventually he evidently dies. Roháč is suspected by the customs officers, and a schism comes between Anička and Kriško. When Roháč discovers who these tourists really are he helps in apprehending the agents and recovering the secret documents. Mrs. Hladíková gives birth to a child and together with her son and grandmother leaves to the interior of the country.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Námět
Scénarista

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
major pohraničního vojska
babička



Film je v jazycích..
Čeština (1938)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1938)
Formát obrazu
CDS 35mm (1938)

Název
Režie
Přečteno: 331 krát
vygenerovano za: 0.0697 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)