Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Manželka něco tuší
rok natočení:1938
film: Manželka něco tuší / Manželka něco tuší (1938)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
04.07.2015, 13:28:07

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Usedlý právní rada Křelina je nepřítelem všech milovníků přírody. Po hádce s manželkou se ocitne mezi trampy, kteří ho vezmou na výlet. Pobyt v přírodě ho zcela změní. Aby si mohl Křelina nerušeně užívat přírody s trampy, předstírá nemoc a namluví ženě, že odjíždí do lázní. Při táboření se spřátelí s trampem Jiřím, aniž ví, že tento mladý muž chodí s jeho dcerou Věrou. Paní Křelinová by ráda zasnoubila dceru s rodinným přítelem, panem Vaňousem, v jehož společnosti se vydá za manželem na kontrolní návštěvu do lázní. Když zjistí, že byla podvedena, pokračuje s Vaňousem v pátrání a brzy objeví, že se Věra schází v chatě s Jiřím a že mezi trampy je i její muž. Největším překvapením je pro ni však manželova proměna. Stal se energickým mužem, takovým, jakého si vždy přála, a tak mu jeho lest odpouští. (Podle dobového popisku)
================================================================

Elderly counsellor-at-law Křelina is an enemy of all nature-lovers, preferring the comfort of his armchair. After an argument with his wife he finds himself among hikers who take him out on an excursion. His sojourn in the open countryside completely changes him. In order to be able to enjoy the outdoor life uninterrupted, Křelina feigns illness and tells his wife that he has to go off to a spa. In reality he is out sitting round camp fires with the hikers. He befriends Jiří who, unbeknown to him, loves his daughter Věra. Although the young couple are in love, Mrs Křelinová considers her right-hand man, Mr Vaňous, to be her daughter's official suitor. On Vaňous's advice, Mrs Křelinová sets off to visit her husband at the spa, also to check up on him. When she discovers that she has been deceived, she makes some investigations with Mr Vaňous and soon finds out that Věra has been meeting Jiří in secret at a cottage and that her husband is also one of the hikers. She is most surprised, however, by the change in her husband. He has become the energetic man she had always longed for, thus she forgives him for his little deception. (According to promotional material issued at the time the film was made)

================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Křelinova žena



Film je v jazycích..
Čeština (1938)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1938)
Formát obrazu
CDS 35mm (1938)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1938
Distributor
Československo
Kino

1938
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 286 krát
vygenerovano za: 0.4023 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)