Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Ideál septimy
rok natočení:1938
film: Ideál septimy / Ideál septimy (1938)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
geron
film přidaný
29.03.2012, 15:47:56

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Jindřich Tůma, společník prodejny plynových masek "Asana", má velmi energickou manželku, která propaguje vegetariánskou stravu. Tůma vynakládá veškerou energii na tajné pojídání masitých pokrmů a luštění hlavolamů. Skutečnou duší podniku je ing. Ivan Kareš, který vede také cvičení civilní obrany. Na ulici při cvičném leteckém poplachu přísně napomene dívku, která neodešla do krytu. Je to Věrka, neteř Tůmových, která přijíždí z venkova, aby v Praze dostudovala. U vlaku ji měl vyzvednout syn Tůmových Jirka, ale minuli se. Věrka nastupuje do septimy a brzy sdílí horování spolužaček pro neznámého skladatele, jehož pseudonym je Michal Marhan. Ing. Kareš má v septimě přednášku o civilní obraně a tak se znovu setkává s Věrkou. Kareš se snaží přesvědčit dívky o nutnosti konkrétnějších životních ideálů. Při premiéře Marhanovy operety "Píseň o štěstí" se ukáže, že skladatelem je právě Kareš. Dívky mu uspořádají ovace. Ivan si okatě nevšímá Věrky, se kterou se nedávno nepohodli. Tvrdohlavá dívka proto odjíždí domů. Kareš však dožene vlak a vstoupí do Věrčina kupé.
================================================================

Jindřich Tůma, partner in a store selling "Asana" gas masks, has a very energetic wife who publicizes a vegetarian diet. Tůma expends all his energy in secretly eating meat dishes and solving crossuond puzzles. The real soul of the enterprise is Eng. Ivan Kareš, who also conducts the exercises for the civil defence. During an air-raid exercise on the street he severely reprimands a young girl who has not taken cover. This is Věra, Tůma's niece, who has come from the country to study in Prague. Tůma's son Jirka was to have collected her at the train station, but they missed each other. Věra enters the seventh year of school and soon she is sharing the enthusiasm of her schoolmates for an unknown composer whose pseudonym is Michal Marhan. Kareš is giving a lecture to the seventh year students on civil defence and so he again meets with Věra. Kareš attempts to convince the girls of the necessity of concrete ideals. At the premiere of Marhan's operetta 'Song of Joy' it comes out that the composer is in actuality Kareš. The girls give him an ovation. Deliberately Ivan does not notice Věra, with whom he just recently had a falling out. The obstinate girl decides to leave home. Kareš, however, catches up with the train and comes to Věra's compartment.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Tůmová
Jindřich Tůma

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Viktor, zákazník firmy ´Asana´
hajný Kotrč



Film je v jazycích..
Čeština (1938)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1938)
Formát obrazu
CDS 35mm (1938)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

2021
Distributor
Česko
TV

Odvysíláno/promítáno:
Odvysílané v TV
Datum uvedení
Čas
Stanice
Doplňkové info
15:00
Česká televize ČT1
opakování

Název
Režie
Přečteno: 809 krát
vygenerovano za: 0.219 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)