Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Ducháček to zařídí
rok natočení:1938
film: Ducháček to zařídí / Ducháček to zařídí (1938)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
87 min.
přidal
geron
film přidaný
14.03.2012, 10:23:30

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Pan Ducháček vede svérázným, leč naprosto oddaným způsobem advokátní kancelář JUDr. Fauknera. Kancelář spravuje finanční záležitosti rodiny Rispaldiců. Členové rodiny se ke svému advokátovi Fauknerovi chovají povýšeně, kromě dcery Julie, která ho tajně miluje. Nikdo kromě Ducháčka neví, že rozhazovačná rodina nemá už žádné peníze a že ji dotuje JUDr. Faukner, nebo rovněž tajně miluje Julii. Ducháček neváhá pracovat celou noc, aby vyčíslil svému nadřízeném vše, co mu rodina Rispaldiců dluží. Julie na nátlak své matky odmítne advokátovu nabídku k sňatku, i když se mu přizná ke své lásce. Zamilovaný Faukner, který je sám finančně na dně, donutí Ducháčka, aby sehnal dvacet pět tisíc korun na vyplacení směnky, kterou podvodně podepsal Juliin bratr. Na zámku Rispaldiců chystá Ducháček aukci, která má zaopatřit rodině peníze na dluhy. Přichází bankéř Zamoski, který je největším věřitelem rodiny Rispaldiců. Rafinovaný Ducháček ho donutí trikem k přiznání, že směnka, kterou měl před lety podepsat již zesnulý admirál Rispaldic, je falešná. Tak se rodina dostává z finanční tísně. Vděční příbuzní již nic nenamítají proti sňatku JUDr. Fauknera a Julie z Rispaldiců.
================================================================

Mr Ducháček runs the law firm JUDr. Faukner in an eccentric, but thoroughly committed way. The firm is administering financial matters for the Rispaldic family. The members of this aristocratic family are all condescending towards their lawyer Faukner except for the daughter Julie, who is secretly in love with him. Nobody but Ducháček knows that the profligate family has no money left and that JUDr. Faukner is privately subsidising them because he loves Julie. Ducháček does not hesitate to work through the night to enumerate to his boss all the debts the family Rispaldic has. Under pressure from her mother Julie turns down the lawyer's marriage proposal, although she does admit she loves him. Faukner who is now out of money himself makes Ducháček to come up with 25,000 crowns himself to pay off a bill of exchange that Julie's brother fraudulently signed. Ducháček prepares an auction at the Rispaldics' manor house to raise the funds the family needs to pay off its debts. The banker Zamoski arrives, one of the Rispaldics' biggest creditors. The wily Ducháček makes Zamoski concede that a bill of exchange that the late admiral Rispaldic had allegedly signed years earlier is in fact a fake. The family thereby gets out of financial straits. The grateful family now has nothing against JUDr. Fauknera a Julie z Rispaldiců.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman
Hudba
Scénarista
hudba k písni

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vdova po admirálovi Alžběta z Rispaldiců

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
věřitel Rispaldiců
policista#1
věřitel Rispaldiců#2


Epizodní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
on sám v úvodních titulcích
on sám v úvodních titulcích K.L.


Film je v jazycích..
Čeština (1938)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1938)
Formát obrazu
CDS 35mm (1938)

Odvysíláno/promítáno:
Odvysílané v TV
Datum uvedení
Čas
Stanice
Doplňkové info
08:00
Česká televize ČT1
opakování
23:35
Česká televize ČT1
opakování


seznam Písní, které zazněly ve filmu:
název písně
rok
délka(min.)
Osoba
Profese
1938
min.
hudba k písni

Název
Režie
Přečteno: 930 krát
vygenerovano za: 0.0725 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)