Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Co se šeptá
rok natočení:1938
film: Co se šeptá / Co se šeptá (1938)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
86 min.
přidal
admin
film přidaný
07.04.2015, 15:42:33

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Na lavičce v parku vypráví jedna klepna druhé příběh mladého muže, který právě prošel okolo. Jeho matka Helena byla před lety krásnou a nadanou studentkou zpěvu. Platonicky ji miloval spolužák Vilém, syn obchodníka se šněrovačkami. Po absolventském večírku konzervatoře svedl Helenu lehkomyslný Martin. Druhý den odjel do Paříže a nepodával o sobě zprávy. Dívka s hrůzou zjistila, že je těhotná. Přivítala proto spásnou nabídku k sňatku od věrného Viléma. Uplynulo osm let. Vilém zvelebil závod, zamiloval si syna Ivana jako vlastního a i Helena měla svého muže ráda. Pak však přijel Martin a znovu zatoužil po Heleně. Tušil, že je Ivan jeho synem. Žena Martinovu dvoření odolávala a Ivan "strýčka" instinktivně nenáviděl. Večer před Martinovým odjezdem popíjeli šampaňské. Když si šel Vilém lehnout, opilý Martin Helenu objal. Náhodný svědek Ivan to prozradil Vilémovi. Ten nabídl své ženě velkoryse volnost. Helena však odmítla, protože svého muže milovala. Klepny uroní slzu nad dojemným příběhem. Penzista na vedlejší lavičce konstatuje, že "vše pomíjí, jen klepy jsou věčné."
================================================================

On a park bench one gossip tells another the story of a young man who has just walked by. Years before, his mother Helena had been a beautiful and gifted student of singing. Her platonic lover was Vilém, fellow student and son of a bodice manufacturer and salesman. After a graduation party at the Conservatory Martin frivolously seduced Helena. The next day he went to Paris and left no word of himself at all. The girl was horrified to find out she was pregnant. She therefore welcomed Vilem's gallant proposal of marriage. Eight years passed. Vilém was by then successfully managing his factory, he adored his son Ivan as his own, and Helena loved her husband. But then Martin came back. He yearned for Helena and suspected Ivan was his son. Helena resisted Martin's courtship and Ivan instinctively hated his "uncle". One evening, before Martin was to leave, they had some champagne. When Vilém went to bed, drunken Martin embraced Helena. Ivan happened to see this and told Vilém. The latter generously offered liberty to his wife. Helena refused, because she loved her husband. The gossips are tearful at the touching story. A pensioner on the next bench observes: "Everything passes, only gossips are eternal."

================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
penzista
zahradník Šebor



Film je v jazycích..
Čeština (1938)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Formát obrazu
CDS 35mm (1938)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1938
Distributor
Československo
Kino

1938
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 395 krát
vygenerovano za: 0.1151 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)