Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Pod jednou střechou
rok natočení:1938
film: Pod jednou střechou / Pod jednou střechou (1938)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
90 min.
přidal
admin
film přidaný
21.09.2015, 18:40:33

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Rudolf Šustera pracuje v kanceláři svého otce stavitele. Otec mu přikáže vystěhovat z ateliéru v jejich domě bohémského sochaře, jenž už několik let nezaplatil nájem. Rudolf však chová k bohémovi sympatie a zaplatí za něho dluh i výlohy za stěhování. Stavitel je rád, že se zbavil nepohodlného nájemníka do té chvíle, než zjistí, že si sochař našel byt v jiném jeho domě. Šusteru usmíří pouze to, že do bývalého ateliéru se nastěhovala pořádná nájemnice, květinářka Julie Novotná. Ale zanedlouho zjistí, že mezi Julií a Rudolfem vznikl láskyplný vztah. Tato okolnost stavitele rozčílí. Přesvědčí dívku, aby se jeho syna vzdala. Hrdá dívka se okamžitě stěhuje pryč a protože je venku velmi špatné počasí, silně nastydne. Konflikt, který vznikne mezi otcem a synem kvůli Julii, nedokáže zažehnat ani moudrá babička. Rudolf najde Julii v nemocnici se zápalem plic. Babička připomene Šusterovi, že si kdysi vzal její dceru rovněž proti vůli rodičů. Otec svého jednání lituje a jakmile se dívka uzdraví, dá Rudolfovi souhlas k jejich sňatku.
================================================================

Rudolf Šustera works in his father's construction office. The latter orders his son to tell the bohemian sculptor living in the studio of their house to move out since he has not paid the rent for several years. Rudolf, however, is sympathetic towards the bohemian and even pays his moving expenses. The construction engineer is glad to be rid of his inconvenient tenant until he discovers that the sculptor has found a flat in another of his houses. Šustera is only mollified by the fact that a proper, rent-paying tenant, the flower-seller Julie Novotná, has moved into the vacant studio. He soon learns, however, that Julie and Rudolf are fast growing fond of one another, which angers the father. He persuades the girl to give his son up. The proud Julie immediately moves out of the studio but, due to appalling weather outside, she catches a bad chill. Not even the wise grandmother is able to extinguish the fiery conflict which ensues between father and son because of Julie. Rudolf finds Julie in hospital with pneumonia. His grandmother reminds Šustera that he, too, had married her daughter against his parents' will. The father then regrets his behaviour and, as soon as the girl recovers, he consents to their marriage.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
umělec#1
soused Pošepný

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
sochař Apolonius Méršvajndl
slepá babička Pavlásková



Film je v jazycích..
Čeština (1938)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1938)
Formát obrazu
CDS 35mm (1938)

Název
Režie
Přečteno: 311 krát
vygenerovano za: 0.4739 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)