Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Kristian
rok natočení:1939
film: Kristian / Kristian (1939)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
95 min.
přidal
geron
film přidaný
27.03.2012, 15:18:25

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Alois Novák, drobný úředník cestovní kanceláře a manžel bezvýrazné puky, žije průměrný, nevzrušivý život. V jeho duši je však neuhasitelná touha po dobrodružství. A tak si jednou za měsíc hraje na světáka. Jako záhadný a bohatý pan Kristian přichází do exkluzivního "Orient baru", kde nešetří tučným spropitným a kde platonicky svádí krásné a elegantní ženy. V odděleném salonku hovoří o lásce a nádheře exotických zemí, které údajně poznal na toulkách cizinou. Ve skutečnosti má vše vyčtené z prospektů cestovní kanceláře. Ženy podléhají kouzlu jeho sametového hlasu a na jeho přání poslušně zavírají oči. Kristian potom kvapně a sám opouští bar, aby za měsíc opakoval svou hru s jinou ženou. Tento dvojí život vede do té doby, než se v baru seznámí s inteligentní Zuzanou. Zuzana jeho jednání prohlédne a vrátí Kristiana životní realitě po boku jeho věrné manželky Mařenky, která se pod vedením své tetičky změnila v elegantní moderní ženu.

================================================================

Alois Novák, a minor clerk in a travel agency and the husband of a dowdy housewife, lives a run-of-the-mill, dull life. In his soul, however, there resides an inextinguishable desire for adventure. And so once a month he poses as a playboy. As the mysterious and wealthy Mr. Kristian he goes to the exclusive Orient Bar where he does not skimp on generous tips and where he platonically seduces beautiful and elegant women. In the salon he speaks of love and the magnificence of exotic lands, which he has supposedly come to know on his wanderings abroad. In reality he has read all of this in the travel agency's brochures. The women succumb to the enchantment of his velvety voice and on his request obediently close their eyes. Kristian then hurriedly and alone leaves the bar, that after another month he may repeat his game with another woman. He leads this double life till the time he meets the intelligent Zuzana in the bar. Zuzana scrutinizes his dealings and returns Kristian to his real life at the side of his faithful wife Mařenka, who under the direction of her aunt has been transformed into an elegant, modern woman.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Zástupce vedoucího výroby

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Mařenčina tetička
ředitel Orient baru

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
číšník v Orient baru
host v baru
číšník v Orient baru#2
barman



Film je v jazycích..
Čeština (1939)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1939)
Formát obrazu
CDS 35mm (1939)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1939
Distributor
Československo
Kino

1939
Produkční společnost
Československo
Kino

Promítáno v kinech
(festival/ročník)/Název kina
Datum
čas
Doplňkové info
Uherské Hradiště - Letní kino Smetanovy sady
21:30
sekce - Kdo, když ne... Martin Friè
Název
Režie
Přečteno: 588 krát
vygenerovano za: 0.3098 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)