Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Studujeme za školou
rok natočení:1939
film: Studujeme za školou / Studujeme za školou (1939)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
90 min.
přidal
geron
film přidaný
14.03.2012, 11:47:32

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Třetí ročník obchodní akademie má velice přísného třídního profesora Vlka. Ten trvá na tom, aby studenti při zkoušení doslova odříkávali každé slovo z učebnice, kterou napsal. Když jednou prostořeká Eva Vichrová vysloví názor svého otce pochybujícího o účelnosti tohoto způsobu výuky, profesor se velmi rozzlobí. Obchodníka Vichra pozve do školy na pohovor. Po ostré diskusi se Vlk rozhodne poslat do Vichrova obchodního domu tři své studenty na prázdninovou praxi. Karel, Václav a Ivo jsou přesvědčeni, že oslní ostatní zaměstnance svými schopnostmi, ale to se jim nepodaří. Dokáží sice citovat celé odstavce z teorie, ale bídně selžou při nejmenších praktických úkolech. Po prázdninách potvrdí spolužákům Vichrův názor a když profesor Vlk znovu začne se svými pohrůžkami, vyhlásí mu otevřenou vzpouru. Karlovi jako iniciátorovi vzbouření hrozí vyloučení. Když Karel pak nepřijde do školy, bojí se všichni, že si něco udělá. Také profesor Vlk se obává o Karlův život a rozhodne se změnit své chování i způsob výuky. Karla, kterého potká na noční ulici, ubezpečí, že mu vyloučení ze školy nehrozí.

================================================================

The third year at a Business School have a very strict teacher, Mr Vlk. He insists that in exams the pupils should recite by rote from the school book - which he is the author of. When one pupil, Eva Vichrová, has the impertinence to convey her father's opinion that there is little use in this method of instruction, the teacher flies into a rage. He invites her father, the businessman Mr Vichr, to the school for a talk. After a heated discussion the teacher decides to send three of his pupils to Mr Vichr's business to gain practical experience over the summer. Karel, Václav and Ivo are sure they will stun the other employees with their abilities, but they fail to do so. They can quote reams and reams of theory but flounder disasterously on even the smallest practical assignments. When the holidays are over they confirm Mr Vichr's view, which makes the teacher start issuing his threats again. The pupils openly rebel against the teacher. Karel, the initiator of the rebellion, is threatened with expulsion. When one day he does not come to school, the pupils fear he may do some mischief to himself. Mr Vlk is shaken and resolves to change the way he behaves and teaches. He happens to meet Karel on the street one night and assures him he is not at risk of being expelled.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
profesor Pírko
profesor Kuchař
Javorského matka


Film je v jazycích..
Čeština (1939)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1939)
Formát obrazu
CDS 35mm (1939)

Název
Režie
Přečteno: 832 krát
vygenerovano za: 0.2252 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)