Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Paní Morálka kráčí městem
rok natočení:1939
film: Paní Morálka kráčí městem / Paní Morálka kráčí městem (1939)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
87 min.
přidal
admin
film přidaný
05.08.2015, 20:54:36

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Vojáci opouštějí vesnici. Po čase se utopí svobodná matka Boženka a na břehu nechá v povijanu malou Janu a u ní zlatý medailon s podobiznou mladého muže. Jana se ocitne v sirotčinci a později pro drobnou krádež v polepšovně. Život malého města přísně hlídá a ovlivňuje paní radová, zvaná paní Morálka. Jako členka kuratoria polepšovny najde Janě místo služebné v domácnosti staromládeneckého profesora gymnázia Černého. Dívka, povzbuzena profesorovým vlídným chováním, vytvoří z jeho neútulného bytu milou domácnost. Paní radová se rozhodne profesora, který má být brzy ředitelem, oženit. Neústupně mu vnutí svoji svěřenku Lilku. Neví, že Lilka je již několik let tajnou milenkou profesora Knitla, který se však ženit nehodlá. Den po zásnubách se Černý dozví o Lilčiných záletech a zasnoubení ruší. Knitl z pomsty pomluví Černého, že je Jana jeho milenkou. Černý je donucen bránit se a paní Morálce prozradí důvody, proč se s Lilkou rozešel. Radová donutí Knitla k ženitbě. Černý má v úmyslu požádat Janu o ruku. Aby vypadal mladší, oholí si plnovous. Překvapená dívka v něm pozná muže z podobenky v medailonu. Nalezla svého ztraceného otce.

================================================================

Soldiers are moving out of the village. Some time afterwards Boženka, a single mother, drowns in the river and leaves little Jana in swaddling clothes on the bank; beside her lies a gold medallion bearing the portrait of a young man. Jana is placed in an orphanage and, later, finds herself in a reform school after she commits a minor theft. Life in the small hamlet is strictly supervised and influenced by the councillor's wife, known as Mrs Morality. As a trustee of the reform school, she finds Jana a job as a maid in the house of professor Černý, a bachelor employed at a secondary school. The girl, animated by the professor's kind behaviour towards her, turns his cold flat into a cosy home. The councillor's wife is determined to find a wife for the professor who is soon to become headmaster of the school. She relentlessly forces her ward Lilka upon him. Lilka has been the secret lover of professor Knitl for several years and he has no intention of getting married. The day after the betrothal is announced, Černý finds out about Lilka's affair and breaks the engagement. As an act of revenge, Knitl spreads the word that Jana is his lover. Černý is forced to defend himself and tells Mrs Morality why he left Lilka.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
radová Štěpánková zvaná paní Morál
redaktor#1
kapsář#1
hostinský
ruský mužik



Film je v jazycích..
Čeština (1939)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1939)
Formát obrazu
CDS 35mm (1939)

Název
Režie
Přečteno: 320 krát
vygenerovano za: 0.0917 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)