Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hvězda z poslední štace
rok natočení:1939
film: Hvězda z poslední štace / Hvězda z poslední štace (1939)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
90 min.
přidal
geron
film přidaný
29.03.2012, 15:51:57

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Šnajdrova kočovná divadelní společnost přijede do Bláhova, aby se také tady pokusila o své štěstí. Herci se rozejdou po městě a snaží se získat místní honoraci pro návštěvu svého představení. Nejvděčnějšího návštěvníka objeví divadelní sluha Jozífek v dívce Emilce, která touží stát se herečkou. Jozífek jí slíbí malou roli. Večer se hraje drama, ale herci jsou natolik amatérští, že o komické situace není nouze. Během hry však dojde ke skandálu a purkmistr soubor z města vypoví. Emilka se hned rozhodne tajně opustit domov a utéci s herci. Ředitelova žena si sice nepřeje, aby Emilka hrála, ale dívka se nenechá odradit prvními komplikacemi. Jozífek si ji vezme pod svou ochranu a ona mu pomáhá ve všem, co je třeba. Všichni ji mají rádi, jen mladý herec Melichar si ji dobírá. Brzy mu však spadne hřebínek a dvojice se do sebe zamiluje. Na jedné štaci zmizí ředitel i se svou ženou a tak hrozí, že se soubor rozpadne. Emilka však vezme vše do svých rukou a divadlo zachrání.
================================================================

Šnajdr's itinerant theatre ensemble comes to Bláhov where they also attempt to find some luck. The actors disperse through the town and try to get the local dignitaries to come to their performance. The theatre's servant, Jozífek, discovers the most grateful visitor in the young girl Emilka who longs to became an actress. Jozífek promises her a small role. In the evening a drama is staged, but the actors are such amateurs that there is no dearth of comic situations. During the play, however, a scandal takes place and the burgomaster banishes the ensemble from the town. Emilka decides at once to secretly leave home and run off with the acting troupe. Though the director's wife does not want Emilka to act, the young girl does not let herself get discouraged by the first obstacles. Jozífek takes her under his wing and she helps him with everything that he must do. Everyone likes her, only the young actor Melichar kids her. He soon becomes crest-fallen and the couple fall in love with each other. At one stop the director disappears with his wife. Threatened with ruin by this the ensemble breaks up. Emilka, however, takes everything into her own hands and saves the theatre.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
zpívá

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
divadelní ředitel Richard Šnajdr
majitelka krejčovství Agáta Kudějová

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
loupežník#2
podomek v hospodě#1
loupežník
loupežník#3



Film je v jazycích..
Čeština (1939)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1939)
Formát obrazu
CDS 35mm (1939)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1939
Distributor
Československo
Kino

1939
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 646 krát
vygenerovano za: 0.3313 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)